Suroviny:
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji orestujte najemno nakrájenou šalotku, přisypte kmín a očištěné a osolené houby. Zarestujte, vmíchejte nasekanou petrželku, zalijte bílým vínem a nechte vyvařit. Přilijte smetanu a nechte chvíli vařit na mírném ohni.
Do hrnce vlijte větší množství vody s octem a solí a nechte vařit. Ve vroucí vodě pak vytvořte vír, do něj jednotlivě rozklepněte vajíčka a vařte asi 1 minutu.
Omáčku stáhněte z ohně, podle potřeby osolte, opepřete a podávejte se zastřeným vejcem a čerstvým pečivem. Na ozdobu můžete přidat čerstvou pažitku.
Houbových receptů není nikdy dost, obzvlášť na podzim. Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Houbová smetanová omáčka a hrnkový knedlík
Nebo mrkněte na další recepty s liškami:
Houbová sezona na talíři
Když přijde ta chvíle, kdy příroda štědře rozdává své dary, český národ jako jeden muž vyrazí do lesa a popuzdí uzdu národní vášní – houbaření. Je to fenomén, který mimo střední a východní Evropu nemá ve světě obdobu. V zásobě máme nespočet skvělých houbových receptů, díky kterým úlovek z lesa umíme proměnit v báječné lahůdky. Inspirujte se některými z nich.
Jihočeská kulajda | Houbová smetanová omáčka | Nakládané houby | Houbové italské risotto | Houbový guláš | Smaženice s vejci | Smažené bedly | Houbové karbanátky | Gobova juha