Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Risotto con funghi (Rizoto s houbami)
Italské houbové rizoto – Risotto con funghi
Klasické italské rizoto má téměř tekutou konzistenci, ve které se snoubí sytá chuť parmezánu a másla s rafinovanou chutí lesních hub. Pro jeho přípravu použijte italskou rýži na risotto, která má vyšší obsah škrobu a díky tomu bude výsledný pokrm krásně krémový.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- rýže carnarolli 320 g
- Máslo 150 g
- Olej 50 ml
- menší cibulka 1 ks
- sušené hřiby 60 g
- suché bílé vino 200 ml
- horký zeleninový vývar 1,5 l
- mořská sůl 1 špetka
- Parmezán 2 lžíce
- hladkolistá petržel
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Sušené houby nechte trochu nasát ve sklenici s horkou vodou. Na másle a oleji (ten přidávejte, aby máslo sneslo vyšší teplotu) lehce osmažte cibulku. Přidejte rýži carnarolli (na jednu porci postačí hrst rýže), promíchejte a podlijte sběračkou horkého zeleninového vývaru.
- Dále na řadu přijdou změklé houby. Vhoďte je do hrnce a vše zalijte suchým vínem. Opět za stálého míchání ustavičně vařte. Postupně přilévejte další vývar a nechte odpařit až do změknutí rýže „al dente“.
- Do rizota přidejte plátek másla, nastrouhaný parmezán a znovu míchejte a míchejte až do okamžiku, kdy se rizoto promění v lahodný krém. Zdobte jej sekanou petrželkou a ihned podávejte.
S Italem v kuchyni
S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.
Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.