reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Risotto con funghi
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Risotto con funghi (Rizoto s houbami)

Italské houbové rizoto – Risotto con funghi

Hodnoceno: 3x
Klasické italské rizoto má téměř tekutou konzistenci, ve které se snoubí sytá chuť parmezánu a másla s rafinovanou chutí lesních hub. Pro jeho přípravu použijte italskou rýži na risotto, která má vyšší obsah škrobu a díky tomu bude výsledný pokrm krásně krémový.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Sušené houby nechte trochu nasát ve sklenici s horkou vodou. Na másle a oleji (ten přidávejte, aby máslo sneslo vyšší teplotu) lehce osmažte cibulku. Přidejte rýži carnarolli (na jednu porci postačí hrst rýže), promíchejte a podlijte sběračkou horkého zeleninového vývaru.
  2. Dále na řadu přijdou změklé houby. Vhoďte je do hrnce a vše zalijte suchým vínem. Opět za stálého míchání ustavičně vařte. Postupně přilévejte další vývar a nechte odpařit až do změknutí rýže „al dente“.
  3. Do rizota přidejte plátek másla, nastrouhaný parmezán a znovu míchejte a míchejte až do okamžiku, kdy se rizoto promění v lahodný krém. Zdobte jej sekanou petrželkou a ihned podávejte.

S Italem v kuchyniS Italem v kuchyni

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: Hlavní jídla , Italská kuchyně