Jan Pípal

Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Moje hodnocení
0x

Šťavnatý kousek prémiového vepřového masa, jemné pastinákové pyré, voňavé lišky restované na másle a delikátní hořčičná omáčka – to je dokonalá souhra chutí, kterou pro vás připravil šéfkuchař Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu. Tento pokrm je důkazem, že i zdánlivě jednoduché suroviny mohou vytvořit zážitek na úrovni fine diningu, který zvládnete i v domácích podmínkách.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vepřová pluma je sval mezi krkovicí a kotletou, který se výborně hodí na přípravu šťavnatého steaku. Plumu osolte, opepřete, přidejte rozmarýn a trochu oleje a nechte 30 minut odpočinout.
  2. Na rozpálené pánvi nebo grilu maso opečte z každé strany 3 minuty a nechte odpočinout.
  3. Pastinák oloupejte, nakrájejte na menší kousky a pomalu orestujte v kastrolu na másle, přikryjte poklicí a na mírném plamenu poduste do měkka.
  4. Pastinák rozmixujte s máslem, smetanou a solí dohladka.
  5. Lišky očistěte důkladně nožem a orestujte v másle. Ochuťte solí, pepřem a petrželovou natí. Na omáčku si orestujte na másle šalotku, česnek a hrubozrnnou hořčici.
  6. Zalijte vepřovou šťávou. Svařte na požadovanou hustotu, proceďte a vmíchejte oříšek studeného másla.
  7. Při podávání plumu nakrájejte na plátky a naaranžujte na talíř s omáčkou, pyré a houbami.

Vinohradský Parlament

Podnik, který připravuje menu s respektem k české tradici a na základě dostupnosti sezonních produktů. Přesně tak se profiluje Vinohradský Parlament v čele s šéfkuchařem Janem Pípalem. Těšit se tak můžete na jedinečné gastronomické zážitky – houbové speciality, chřestové hody, vyhlášenou zvěřinu nebo třeba svatomartinskou husu. Hlavní část menu je postavena na všech možných druzích knedlíků.

  • Vinohradský Parlament, Korunní 1, Praha 2 - Vinohrady

Vyzkoušejte také vepřovou krkovici pečenou na medu a hořčici podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krkovice na medu a hořčici

Zdroj receptu

Jan Pípal


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů