zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Sladkokyselé nakládané houby
Autor: archiv Labeta Sladkokyselé nakládané houby

Sladkokyselé nakládané houby

Hodnoceno: 3x
Když příroda dá, podzim přinese plné koše hub. Co nespotřebujete na omáčku a kulajdu, můžete usušit, zamrazit nebo naložit. A právě houby naložené ve sladkokyselém nálevu jsou nejlepší do kulajdy, kterou si pak můžete uvařit třeba v zimě. Ale i jen samotné jsou skvělé jako chuťovka. Vybírejte menší, pevné houby, které si zachovají křupavost.
do 1 hodiny

reklama

Suroviny

Postup

  1. Vodu, ocet, cukr, sůl, všechno koření a hořčičné semínko smíchejte, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi 5 minut. Uvařený nálev nechte vychladnout.
  2. Očištěné a na kousky nakrájené houby 5 minut povařte v osolené vodě, přeceďte a nechte také vychladnout.
  3. Na dno zavařovací sklenice dejte na půlkolečka nakrájenou cibuli, vychladlé houby a zalijte nálevem. Sterilujte při 100 °C asi 30 minut.
Sladkokyselé nakládané houby
Autor: archiv Labeta Sladkokyselé nakládané houby

reklama

Související témata: houby , nakládání , Malá jídla