Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sladkokyselé nakládané houby
Když příroda dá, podzim přinese plné koše hub. Co nespotřebujete na omáčku a kulajdu, můžete usušit, zamrazit nebo naložit. A právě houby naložené ve sladkokyselém nálevu jsou nejlepší do kulajdy, kterou si pak můžete uvařit třeba v zimě. Ale i jen samotné jsou skvělé jako chuťovka. Vybírejte menší, pevné houby, které si zachovají křupavost.
do 1 hodiny
Suroviny
- voda 300 ml
- ocet 200 ml
- cukr 10 g
- sůl 10 g
- nové koření 4 kuličky
- celý pepř 4 kuličky
- bobkový list 3 ks
- tymián
- hořčičné semínko Labeta 7 g
- čerstvé houby
- cibule
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Vodu, ocet, cukr, sůl, všechno koření a hořčičné semínko smíchejte, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi 5 minut. Uvařený nálev nechte vychladnout.
- Očištěné a na kousky nakrájené houby 5 minut povařte v osolené vodě, přeceďte a nechte také vychladnout.
- Na dno zavařovací sklenice dejte na půlkolečka nakrájenou cibuli, vychladlé houby a zalijte nálevem. Sterilujte při 100 °C asi 30 minut.