Suroviny
- cibule 1 ks
- máslo 100 g
- hladká mouka 40 g
- kuřecí vývar 600 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- nové koření 3 kuličky
- bobkový list 1 ks
- kmín
- smetana ke šlehání (30%) 300 ml
- ocet
- lišky 300 g
- kuřecí srdíčka 600 g
- olivový olej
- hladkolistá petržel 2 snítky
- tymián 2 snítky

Postup přípravy
- Nakrájejte oloupanou cibuli nadrobno a orestujte ji na polovině másla asi 5 minut dozlatova.
- Přisypte hladkou mouku a restujte další 3 minuty. Zalijte vývarem, rozmíchejte metličkou, osolte, opepřete, přidejte nové koření, bobkový list a špetku kmínu. Vařte zhruba 20 minut, poté přilijte smetanu a krátce povařte. Nakonec dochuťte octem.
- Ve vedlejší pánvi rozehřejte zbylou polovinu másla a opečte lišky doměkka.
- Očistěte kuřecí srdíčka, rozpulte je a opláchněte. Ve větší pánvi rozpalte olivový olej a zprudka opečte srdíčka dozlatova (cca 5 minut). Osolte, opepřete a přidejte nasekané bylinky.
- K opečeným srdíčkům propasírujte připravenou omáčku, provařte asi 1 minutu a nakonec přidejte opečené lišky. Promíchejte, sundejte z plotny a podávejte s čerstvým pečivem nebo bramborami.
PRIMA TIP: Použijte směs čerstvých bylinek jako tymián, hladkolistou petržel nebo majoránku pro intenzivnější chuť. Pokud nemáte čerstvé lišky, skvěle poslouží i sušené, předem namočené v teplé vodě.
Vyzkoušejte také zadělávaná kuřecí srdíčka podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky