Bramborový salát:
Řízky:
- kuřecí prsa 400 g
- strouhanka 3 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- vejce 1 ks
- mléko 100 ml
- rostlinný olej (na smažení)
Postup přípravy:
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mrkev, petržel a celer očistěte, uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky. Okurky a cibuli nasekejte najemno.
Nakrájenou zeleninu vložte do mísy, přidejte nálev z okurek, majonézu a hořčici. Promíchejte, dochuťte solí, pepřem, koprem a tymiánem a nechte odležet.
Maso očistěte, osušte, nakrájejte na osm stejných kusů a naklepejte. Osolte a opepřete. Připravte si tři misky – strouhanku, mouku a vejce prošlehané s mlékem a solí.
Každý plátek masa obalte nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance. Řízky smažte na rozehřátém oleji dozlatova a nechte okapat na papírové utěrce.
Bulky rozkrojte a opečte nasucho na pánvi. Na každou polovinu naneste bramborový salát, položte osmažený řízek, ozdobte koprem, tymiánem a plátkem citronu.
PRIMA TIP: Tento řízkový sendvič samozřejmě můžete připravit i ze štědrovečerních zbytků, pokud nesníte bramborový salát nebo řízky.
Pokud chcete na chlebíčky vlastní pečivo, můžete si upéct toustový chléb podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Toustový chléb
Nebo mrkněte na další sváteční recepty:
Tradiční české vánoční menu
Na štědrovečerním stole patří mezi nezbytné lahůdky smažený kapr s bramborovým salátem, nesmí chybět ani polévka, tradičně rybí polévka z kapra či hrachová polévka. Na svátečním stole se také objevuje vinná klobása či houbový kuba, sladkou tečkou je máslová vánočka a nesmí chybět ani oblíbený nápoj – vaječný likér nebo punč. Další inspiraci najdete v našem speciálu: Nejlepší recepty na tradiční české vánoční menu – všechny pěkně pohromadě.