Mylord Premium

Vánoční rybí polévka z tresky a lososa podle Štěpána Vašáka

Moje hodnocení
1x

Součástí vánoční tradice je už od nepaměti ryba na štědrovečerním stole. Nejčastěji to bývá kapr, který ale nepatří mezi nejoblíbenější druhy ryb pro svou zemitou chuť. Pro ty, kterým kapr nevyhovuje, ale rádi by si pochutnali na rybí polévce, přinášíme alternativu vánoční rybí polévky z mořských ryb.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ryby rozmrazte. Mezitím očistěte pórek, mrkev a brambory a nakrájejte je na malé kousky.
  2. V hrnci rozehřejte máslo. Orestujte pórek s mrkví. Jakmile mrkev začne sklovatět (pustí trošku barvu), přidejte koření. Orestujte, aby se chutě propojily.
  3. Poté vmíchejte brambory, osolte a zalijte vývarem. Vařte, dokud nezačnou brambory měknout.
  4. Mezitím připravte ryby. Lososa stáhněte z kůže. Poté spolu s treskou nakrájejte na menší kostky. Přidejte ryby do polévky a vařte už jen 5 minut.
  5. Nakonec vlijte smetanu, přidejte nasekaný kopr, promíchejte a minutu provařte. Podle potřeby dochuťte ještě solí a pepřem.

Aljašská treska patří mezi nejprodávanější druhy ryb. Žije volně v ledových vodách severního Tichého oceánu, který dodává sněhovému masu jeho texturu, vzhled a chuť. Pacifický divoký losos pochází z pobřeží Kamčatky a Aljašky a jeho jemné, typicky narůžovělé maso bývá nadšeně vítáno i v domácnostech, kde ryby na talíři obvykle nepřevládají.

Pro přípravu polévky jsou ideální filety z aljašské tresky Mylord Premium a filet divokého lososa s kůží Mylord Premium.

Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.

Vyzkoušejte také tradiční vánoční rybí polévku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vánoční rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mylord Premium


Přečtěte si také

Recepty