Rybí polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rybí polévka Foto:
Rybí polévka
Foto: Hermína / Prima

Tradiční rybí polévka by na štedrovečerním stole neměla chybět. Základem je kvalitní rybí vývar. Pak už potřebujete jen kořenovou zeleninu a jikry s mlíčím a za chvíli vykouzlíte fantastickou polévku. Tentokrát v provedení podle šéfa!

Všechny recepty z 13. dílu s tématem VÁNOCE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
hlavy, kostry a odřezky z kapra
mlíčí nebo jikry
nové koření
mrkev
cibule
šalotka
celer
sůl
Postup
1

Do kastrolu vložte rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (pozor – hlav musíte vyndat žábry, jinak bude polévka hořká „jako prase“!). Přidejte pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele, zalijte studenou vodou, osolte a jakmile polévka chytne var, seberte pěnu z vrchu a 20 minut pomalu vařte na mírném ohni.

2

Po uplynulé době vývar přeceďte a založte vlastní vánoční polévku.

3

Na kousku másla orestujte šalotku nasekanou najemno. Čerstvou mrkev a kousek kořene petržele nastrouhejte a přihoďte do hrnce. Orestujte a zasypte tak dvěma lžícemi hladké mouky, udělejte obyčejnou jíšku. Zalijte čirým rybím vývarem, promíchejte a ochuťte špetkou muškátového oříšku. Do polévky přidejte jikry nebo mlíčí, podle toho, co jste pořídili. Nechte pět minutek povařit. Mezitím oberte z hlavy uvařené maso, hoďte ho do hrnce, vypněte a máte hotovo.

4

Z rohlíku nakrájejte kostičky, dejte do pekáče a nechte v troubě pomalu péct na 140 °C dozlatova, čas od času promíchejte.

5

Před servírováním krutonky přehoďte do pánve a na kousku másla ještě rychle orestujte.

Rybí polévka Foto:

Rybí polévka Foto:

Rybí polévka                                                                                     Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama