Suroviny
- medvědí česnek 20 g (menší svazek)
- česnek 1 stroužek
- majonéza 30 g
- plnotučné mléko 150 ml
- ančovičky 3 filátka
- parmazán 10 g
- citronová šťáva ˇ2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- římský salát 1 ks
- krutony ze 4 plátků toastového chleba
- kuřecí prsní řízek (velký) 1 ks
- klíčky (na ozdobu)
Postup přípravy
- Kuře nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Opečte na pánvi lehce dozlatova, až bude maso propečené.
- Tyčovým mixérem rozmixujte mléko, majonézu, medvědí česnek, ančovičky a parmezán, až vytvoříte krásnou zelenou emulzi. Dochuťte ji citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Dresink promíchejte s opláchnutým natrhaným salátem.
- Navrch přidejte dokřupava opečené krutony, opečené kuře a ozdobte klíčky. Salát posypejte hoblinami parmazánu, filátky ančoviček a kdo má rád, může přidat třeba i opečenou slaninu.
PRIMA TIP: Nemáte zahrádku ani les, kde medvědí česnek nadivoko roste? Nevadí, firma Titbit pro vás medvědí česnek vypěstovala. Navíc jsou bylinky zabaleny tak, že zůstanou dlouho čerstvé. Vyzkoušejte nové praktické balení i dalších řezaných bylinek, jako je pažitka, aromatická bazalka, osvěžující máta, exotický koriandr a další. Ve vlhkém ubrousku se dají v lednici skladovat i několik dní.
Vyzkoušejte také recept na pravý a původní salát Caesar podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE