Pečená zubatice s limetkovým kari a svěží zeleninou

Moje hodnocení
1x

Už 18. dubna se do kin chystá nová zábavná komedie Prázdniny s Broučkem, ve které Bára Poláková hraje food blogerku na cestě k moři obytňákem. Kromě veselých historek, které taková dobrodružná cesta může přinést, nechybí ve filmu ani dobré jídlo. Vyzkoušejte třeba lehkou a lahodnou rybu s exotickým kořením podle Bářina receptu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Limetkové kari

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Umyjte a připravte zeleninu a ryby.
  2. Ve střední misce smíchejte šťávu z limetky, kari koření, med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte filety zubatice do marinády a nechte je marinovat po dobu 15-20 minut.
  3. Brambory a cukety rozložte na pečicí plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud není zelenina měkká a na okrajích zlatavá.
  4. Vyjměte filety z marinády a položte je na jiný pečicí plech vyložený pečicím papírem. Rybu pečte v předehřáté troubě společně se zeleninou dalších 12-15 minut nebo dokud ryba není pevná na dotek a snadno se rozpadá na kousky.
  5. Mezitím na velké pánvi na středně vysokém ohni zahřejte trochu olivového oleje. Přidejte čerstvý špenát a míchejte, dokud nezměkne, asi 2-3 minuty. Místo špenátu můžete zkusit pak choi, které rozřízněte, opečte a chvíli duste pod pokličkou. Osolte a opepřete.
  6. Na talíře rozložte zeleninu a na ni položte zubatice. Pokud chcete, můžete přidat trochu limetkové šťávy nebo extra marinády pro dodatečnou chuť.

Uvidíme se v kině?

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Poláková


Přečtěte si také

Recepty