Suroviny
- rybí filet (ze zubatice) 4 ks (každý cca 150-200 g )
- cuketa (nakrájené na plátky) 2 ks
- brambory (nakrájené na plátky) 4 ks
- listový špenát (nebo pak choi) 200 g
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Limetkové kari
- limetková šťáva ze 2 limetek
- kari koření 1 lžíce
- med 1 lžíce
- česnek (jemně nasekaný) 1 stroužek
- zázvor (nastrouhaný) 2cm kousek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C. Umyjte a připravte zeleninu a ryby.
- Ve střední misce smíchejte šťávu z limetky, kari koření, med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte filety zubatice do marinády a nechte je marinovat po dobu 15-20 minut.
- Brambory a cukety rozložte na pečicí plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud není zelenina měkká a na okrajích zlatavá.
- Vyjměte filety z marinády a položte je na jiný pečicí plech vyložený pečicím papírem. Rybu pečte v předehřáté troubě společně se zeleninou dalších 12-15 minut nebo dokud ryba není pevná na dotek a snadno se rozpadá na kousky.
- Mezitím na velké pánvi na středně vysokém ohni zahřejte trochu olivového oleje. Přidejte čerstvý špenát a míchejte, dokud nezměkne, asi 2-3 minuty. Místo špenátu můžete zkusit pak choi, které rozřízněte, opečte a chvíli duste pod pokličkou. Osolte a opepřete.
- Na talíře rozložte zeleninu a na ni položte zubatice. Pokud chcete, můžete přidat trochu limetkové šťávy nebo extra marinády pro dodatečnou chuť.
Uvidíme se v kině?