Exotická ananasová hořčice
Citronová hořčice
- hořčičné semínko (např. Labeta) 100 g
- voda 160 ml
- ocet 2 lžíce
- cukr 3 lžíce
- citronová kůra 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžička
- sůl 1 lžička
Medová hořčice
PRIMA TIP: Čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Pokud vám to nevadí, není problém. Ale jestli chcete, dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.
Postup přípravy
Exotická ananasová hořčice
- Očištěný a na malé kousky pokrájený ananas smíchejte s hořčičným semínkem, přidejte všechny ostatní ingredience a nechte přes noc odležet v ledničce.
- Poté směs rozmixujte a opět dejte odpočinout do chladu. Po jednodenním odležení můžete podávat. Hořčici skladujte v uzavřené sklenici v chladničce.
Citronová hořčice
- Všechny suroviny dejte do mísy a důkladně promíchejte. Směs nechte 24 hodin odpočinout v chladničce.
- Směs poté rozmixujte. Jemnost mixování zvolte podle vlastní preference.
- Rozmixovanou hořčici dejte znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujte.
Medová hořčice
- Všechny suroviny důkladně promíchejte v míse, zakryjte a nechte 24 hodin odležet v lednici.
- Poté je rozmixujte buď tyčovým nebo klasickým mixérem (ten je vhodnější, pokud máte radši hladkou konzistenci).
- Rozmixovanou hořčici nechte znovu 24 hodin uležet v chladničce a poté můžete servírovat. Skladujte v zavřené skleničce v chladu.
Vyzkoušejte recept na pečenou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krkovice na medu a hořčici