reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Domácí hořčice: ananasová, citronová a medová
Autor: archiv Labeta Domácí hořčice: ananasová, citronová a medová

Domácí hořčice: ananasová, citronová a medová

Hodnoceno: 3x
Sklenička kvalitní hořčice z obchodu je skvělou volbou pro každou grilovačku, ale co taková domácí? Příprava vlastní hořčice není nijak náročná a zvládne ji opravdu každý. Navíc se dá snadno udělat v ochucených variantách!
do 10 minut

reklama

PRIMA TIP:

Čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Pokud vám to nevadí, není problém. Ale jestli chcete, dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.

Suroviny

Exotická ananasová hořčice:

Citronová hořčice:

Medová hořčice:

reklama

Postup

Exotická ananasová hořčice

  1. Očištěný a na malé kousky pokrájený ananas smíchejte s hořčičným semínkem, přidejte všechny ostatní ingredience a nechte přes noc odležet v ledničce.
  2. Poté směs rozmixujte a opět dejte odpočinout do chladu. Po jednodenním odležení můžete podávat. Hořčici skladujte v uzavřené sklenici v chladničce.
Citronová hořčice
Autor: archiv Labeta Citronová hořčice

Citronová hořčice

  1. Všechny suroviny dejte do mísy a důkladně promíchejte. Směs nechte 24 hodin odpočinout v chladničce.
  2. Směs poté rozmixujte. Jemnost mixování zvolte podle vlastní preference.
  3. Rozmixovanou hořčici dejte znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujte.
Medová hořčice
Autor: archiv Labeta Medová hořčice

Medová hořčice

  1. Všechny suroviny důkladně promíchejte v míse, zakryjte a nechte 24 hodin odležet v lednici.
  2. Poté je rozmixujte buď tyčovým nebo klasickým mixérem (ten je vhodnější, pokud máte radši hladkou konzistenci).
  3. Rozmixovanou hořčici nechte znovu 24 hodin uležet v chladničce a poté můžete servírovat. Skladujte v zavřené skleničce v chladu.

reklama

reklama