Regionální potravina

Krémová vánoční rybí polévka s krutony

Moje hodnocení
13x

Ke štědrovečerní večeři patří rybí polévka stejně tak jako k Velikonocům beránek. Rozhodli jsme se náš recept zjemnit smetanou, což ocení všichni, pro které je klasická verze rybí polévky příliš výrazná.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Z kapra, z poloviny mrkve, cibule, petržele a celeru založte vývar s asi 1,5 litry vody, osolte a přidejte divoké koření. Během vaření sbírejte pěnu a vařte přibližně 45 minut. Poté vývar přeceďte přes jemné síto.
  2. V hrnci rozpusťte máslo, orestujte zbytek zeleniny a zaprašte moukou. Přidejte vývar a smetanu a vše provařte. Zjemněte máslem a přidejte obrané kousky rybího masa a nasekaný libeček. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Rohlíky nakrájejte na kostičky a orestujte na másle dozlatova.

PRIMA TIP: Kromě toho, že na začátku dáte vařit vývar, je třeba zaprášit zbylou orestovanou zeleninu moukou. Je to sice nenápadný komponent, ale bez něj by to nešlo. Skvěle poslouží třeba pšeničná mouka hladká světlá od MJM agro a. s., loňský vítěz Regionální potraviny v Olomouckém kraji. Vyrábí se tradičním způsobem podle České cechovní normy. Zrno pšenice je před vlastním mletím čištěno na speciálních strojích a odstraňují se také vrchní obalové části zrna. U této mouky navíc máte 100% záruku původu z Hané.

Vyzkoušejte také klasickou rybí polévku z kapra podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty