Suroviny
- citron (bio ) 1 kg
- alkohol (80% ) 600 ml
- cukr krupice 800 g
- voda 800 ml
Postup přípravy
- Citrony omyjte a poté z nich škrabkou na zeleninu oloupejte POUZE velmi tenkou žlutou část slupky. Pokud na slupce zůstane částečně i bílá spodní část, odkrojte ji ostrým malým nožíkem.
- Slupky dejte do sklenice se širokým hrdlem a zalijte je 80% alkoholem. Sklenici uzavřete a nechte macerovat na stinném místě minimálně 10 dní, ale ještě lépe 21 dní nebo i déle. Občas promíchejte, nejlépe jednou za 2 dny.
- Připravte cukrový sirup. V rendlíku smíchejte cukr a vodu a směs ohřívejte na středním ohni, až se cukr úplně rozpustí. Přiveďte k varu, poté vypněte a nechte úplně vychladnout.
- Infuzovaný alkohol přeceďte do větší nádoby. Přilijte cukrový sirup a dobře promíchejte.
- Hotové limoncello přelijte do lahví, uzavřete a nechte na stinném místě ještě týden odpočinout.
Vyzkoušejte také oblíbený Aperol Spritz podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE