redakce Prima FRESH

Domácí limoncello – italský citronový likér zvládnete snadno vyrobit sami

Moje hodnocení
28x

Tradiční italský likér se svěží chutí citronů je perfektní digestiv. Zvládnete ho snadno připravit doma, stačí na to pouze 4 suroviny a trocha času na maceraci. Limoncello podávejte namražené nebo vychlazené s kostkou ledu.

1 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Citrony omyjte a poté z nich škrabkou na zeleninu oloupejte POUZE velmi tenkou žlutou část slupky. Pokud na slupce zůstane částečně i bílá spodní část, odkrojte ji ostrým malým nožíkem.
  2. Slupky dejte do sklenice se širokým hrdlem a zalijte je 80% alkoholem. Sklenici uzavřete a nechte macerovat na stinném místě minimálně 10 dní, ale ještě lépe 21 dní nebo i déle. Občas promíchejte, nejlépe jednou za 2 dny.
  3. Připravte cukrový sirup. V rendlíku smíchejte cukr a vodu a směs ohřívejte na středním ohni, až se cukr úplně rozpustí. Přiveďte k varu, poté vypněte a nechte úplně vychladnout.
  4. Infuzovaný alkohol přeceďte do větší nádoby. Přilijte cukrový sirup a dobře promíchejte.
  5. Hotové limoncello přelijte do lahví, uzavřete a nechte na stinném místě ještě týden odpočinout.

Vyzkoušejte také oblíbený Aperol Spritz podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů