Domácí limoncello – italský citronový likér

Moje hodnocení
12x

Tradiční italský likér se svěží chutí citronů je perfektní digestiv. Zvládnete ho snadno připravit doma, stačí na to pouze 4 suroviny a trocha času na maceraci. Limoncello podávejte namražené nebo vychlazené s kostkou ledu.

1 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Citrony omyjte a poté z nich škrabkou na zeleninu oloupejte POUZE velmi tenkou žlutou část slupky. Pokud na slupce zůstane částečně i bílá spodní část, odkrojte ji ostrým malým nožíkem.
  2. Slupky dejte do sklenice se širokým hrdlem a zalijte je 80% alkoholem. Sklenici uzavřete a nechte macerovat na stinném místě minimálně 10 dní, ale ještě lépe 21 dní nebo i déle. Občas promíchejte, nejlépe jednou za 2 dny.
  3. Připravte cukrový sirup. V rendlíku smíchejte cukr a vodu a směs ohřívejte na středním ohni, až se cukr úplně rozpustí. Přiveďte k varu, poté vypněte a nechte úplně vychladnout.
  4. Infuzovaný alkohol přeceďte do větší nádoby. Přilijte cukrový sirup a dobře promíchejte.
  5. Hotové limoncello přelijte do lahví, uzavřete a nechte na stinném místě ještě týden odpočinout.

Využijte limoncello při přípravě výtečného dezertu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty