Suroviny
- libeček (stonky a listy, větší podíl listů) 1 velká mísa (cca litr po nasekání)
- listy kopřivy 1 hrst
- celerové listy 1 hrst
- sůl (Sůl) 2 lžíce
- slunečnicový olej (na zakápnutí)
Postup přípravy
- Libeček, kopřivy i celer dobře omyjte a najemno posekejte. Můžete hodit i do mixéru a nasekat v něm, jen ne úplně na kaši. Posypejte solí a důkladně pomačkejte vařečkou nebo třeba paličkou z hmoždíře.
- Pak napěchujte do sklenek, opravdu hodně mačkejte. Čím víc, tím bude více šťávy. Můžete pak zalít pro zlepšení trvanlivosti trochou oleje.
- Uchovávejte v lednici. Používejte na dochucení polévek, můžete samozřejmě používat i drť, ale všeho opatrně, je to dost koncentrované a slané.
Do polévky připravte jednoduché kapání z mouky a vajíčka podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduché kapání do polévky z vajíčka a mouky
Inspirujte se i dalšími recepty s libečkem