Suroviny
- libečkové stonky a listy (větší podíl listů) 1 velká mísa (cca litr po nasekání)
- kopřivové a celerové listy 1 + 1 hrst
- Sůl 2 lžíce
- slunečnicový olej na zakápnutí
Postup přípravy
- Libeček, kopřivy i celer dobře omyjte a najemno posekejte. Můžete hodit i do mixéru a nasekat v něm, jen ne úplně na kaši. Posypejte solí a důkladně pomačkejte vařečkou nebo třeba paličkou z hmoždíře.
- Pak napěchujte do sklenek, opravdu hodně mačkejte. Čím víc, tím bude více šťávy. Můžete pak zalít pro zlepšení trvanlivosti trochou oleje.
- Uchovávejte v lednici. Používejte na dochucení polévek, můžete samozřejmě používat i drť, ale všeho opatrně, je to dost koncentrované a slané.