Komerční sdělení

Podmanivá ovocná chuť, které nebudete mít nikdy dost. Ochutnejte koktejl od Matěje Nováčka

Moje hodnocení
1x

V 19 letech už nasbíral Matěj Nováček soutěžní ocenění po celé Evropě a patří mu i titul Barman roku 2022 v kategorii Junior Fair. Vystudoval střední Hotelovou školu ve Velkém Meziříčí. Už čtyři roky pracuje jako Flair Bartender. Při jeho barmanských show létají vzduchem lahve, sklenice i brčka. Lidé se baví a ještě si pochutnají na originálních drincích. Je součástí Stoli Flair Teamu a také vyvoleným projektu MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY. Namíchejte si podle jeho receptury Forbidden fruit, koktejl podmanivé lehké ovocné chuti, které nebudete mít nikdy dost.

1 porce
10 minut

Forbidden fruit

Syrup z jasmínového čaje

Postup přípravy

  1. Nejdřív začněte přípravou syrupu, uveďte 500ml vody k bodu varu v hrnci a vylouhujte v něm jasmínový čaj, pokud chcete aby měl syrup intenzivnější chuť, můžete klidně přidat více čaje. Nechte čaj pořádně vylouhovat a později přeceďte přes jemné sítko, nebo látku do jiného hrnce. Přefiltrovaný čaj opět uveďte do varu a stálého míchání postupně přidávejte cukr. Až bude veškerý cukr rozpuštěný, sundejte hrnec z hořáku a nechejte syrup vychladnout. Pak už stačí syrup naláhvovat a skladovat v ledničce.
  2. Teď se můžete pustit do přípravy samotného koktejlu. Připravte si shaker, nebo jinou uzavíratelnou nádobu, například zavařovací sklenici. Odměřte si 40ml vodky a nalijte jí do shakeru. Jako další si naberte led a zaplňte jím shaker. Jako další krok nalijte do shakeru odměřený zbytek surovin kromě tonicu.
  3. Shaker uzavřete a pořádně protřepejte po dobu alespoň 30 vteřin.
  4. Připravte si skleničku typu highball, nasypejte do ní led a přes barmanské, nebo jiné sítko nalijte obsah shakeru do skleničky. Ta by se podle druhu skla měla zaplnit přibližně do ¾.
  5. Zbytek skla dolijte růžovým tonikem, osobně doporučuji Thomas Henry Cherry Blossom Tonic, protože má osvěžující a vyváženou chuť, ale fungovat bude jakýkoliv, záleží na Vašich preferencích.
  6. Teď už zbývá jen drink ozdobit a podávat. Pokud tomu roční období přeje, nejraději používám na ozdobu rozkvetlé květy ovocných stromů, ale teď během chladnějších měsíců bohatě postačí i lístek máty, nebo plátek sušeného grapefruitu. Jako doslova zlatou tečku nakonec přidávám jedlé zlato, nebo zlatý sprej. Koktejl podávejte na ubrousku s brčkem.

NADĚJE ČESKÉ GASTO SCÉNY

Jedná se o dlouhodobou iniciativu makro, která podporuje talentované profesionály napříč gastronomií v České republice. Projekt si klade za cíl identifikovat a ocenit kuchaře, baristy, cukráře a další gastronomické osobnosti, kteří projevují vysokou míru talentu, originality a pracovitosti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Komerční sdělení

Komerční sdělení

Přečtěte si také

Recepty