 
                    
                                        
                                    Rybí polévka s dvěma druhy knedlíčků
                                                    
                        Zdroj: Velká knedlíková kuchařka
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Rybí polévka s dvěma druhy knedlíčků
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Velká knedlíková kuchařka
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Rybí polévka je tradiční hlavně na vánočním stole, ale je škoda, že ji nepřipravujeme častěji. Existuje totiž spousta možností a receptů, které na tabuli zazáří celoročně. Zkste třeba polévku s rybím masem a mořskými plody a netradičními knedlíčky. Nabízíme recept na knedlíčky z candáta nebo staročeské mandlové knedlíčky, které můžete využít i ve vývarových polévkách nebo jimi ozvláštněte zeleninové krémy.
                                                
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                                                                
                                
                                                                                                                
                                
                                    Staročeské mandlové knedlíčky
                                    
                                 
                                                                        
                    
    
         
    
    
    Postup přípravy
    - 
        Rybí polévka: Nakrájená rajčata orestujte v hrnci na olivovém oleji s cibulkou. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev, celer, petržel a česnek. Vše zalijte vývarem a vařte 15 minut. Potom rozmixujte na hladký krém.
    
- 
        Ryby nakrájejte na kousky, krevety můžete nechat i neloupané. Vložte spolu s nasekanými bylinkami do hrnce a na mírném plameni pozvolna vařte dalších cca 10 minut. Nakonec dotáhněte chuť solí a pepřem.
    
- 
        Knedlíčky z candáta: Kukuřičnou polentu uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Filet z candáta nejprve opatrně vykostěte, pak nakrájejte na malé kousky.
    
- 
        Připravenou polentu smíchejte s krupičkou. Zapracujte vejce, utřený česnek, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a nakonec přidejte také rybí maso.
    
- 
        Z připravené směsi tvarujte malé knedlíčky nebo oválné nočky a zavařte do připravené rybí polévky. Při mírném varu potřebují povařit 6 až 8 minut.
    
- 
        Staročeské mandlové knedlíčky: Krupky uvařte podle návodu. Pečivo nakrájejte na drobné kostičky a zalijte mlékem. Přidejte mleté mandle a vlašské ořechy, vejce, petrželku, koření i sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte 15 minut odpočívat.
    
- 
        Vytvořte z těsta kulaté knedlíčky. Vložte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut. Rybí polévku nalijte do hlubokého talíře a ke každé porci přidejte uvařené mandlové knedlíčky.
    
                
                             
                    
                                        
                                    Rybí polévka s dvěma druhy knedlíčků
                                                    
                        Zdroj: Velká knedlíková kuchařka
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Rybí polévka s dvěma druhy knedlíčků
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Velká knedlíková kuchařka