zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rybí polévka s dvěma druhy knedlíčků
Autor: Velká knedlíková kuchařka Rybí polévka s dvěma druhy knedlíčků

Rybí polévka s dvěma druhy knedlíčků

Hodnoceno: 4x
Rybí polévka je tradiční hlavně na vánočním stole, ale je škoda, že ji nepřipravujeme častěji. Existuje totiž spousta možností a receptů, které na tabuli zazáří celoročně. Zkste třeba polévku s rybím masem a mořskými plody a netradičními knedlíčky. Nabízíme recept na knedlíčky z candáta nebo staročeské mandlové knedlíčky, které můžete využít i ve vývarových polévkách nebo jimi ozvláštněte zeleninové krémy.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Rybí polévka: Nakrájená rajčata orestujte v hrnci na olivovém oleji s cibulkou. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev, celer, petržel a česnek. Vše zalijte vývarem a vařte 15 minut. Potom rozmixujte na hladký krém.
  2. Ryby nakrájejte na kousky, krevety můžete nechat i neloupané. Vložte spolu s nasekanými bylinkami do hrnce a na mírném plameni pozvolna vařte dalších cca 10 minut. Nakonec dotáhněte chuť solí a pepřem.
  3. Knedlíčky z candáta: Kukuřičnou polentu uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Filet z candáta nejprve opatrně vykostěte, pak nakrájejte na malé kousky.
  4. Připravenou polentu smíchejte s krupičkou. Zapracujte vejce, utřený česnek, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a nakonec přidejte také rybí maso. 
  5. Z připravené směsi tvarujte malé knedlíčky nebo oválné nočky a zavařte do připravené rybí polévky. Při mírném varu potřebují povařit 6 až 8 minut.
  6. Staročeské mandlové knedlíčky: Krupky uvařte podle návodu. Pečivo nakrájejte na drobné kostičky a zalijte mlékem. Přidejte mleté mandle a vlašské ořechy, vejce, petrželku, koření i sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte 15 minut odpočívat. 
  7. Vytvořte z těsta kulaté knedlíčky. Vložte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut. Rybí polévku nalijte do hlubokého talíře a ke každé porci přidejte uvařené mandlové knedlíčky. 
Rybí polévka s dvěma druhy knedlíčků
Autor: Velká knedlíková kuchařka Rybí polévka s dvěma druhy knedlíčků

reklama

Velká knedlíková kuchařka
Veletucet knedlíků v české kuchyni

Tradiční a stále oblíbená příloha masa a omáček kraluje české kuchyni i v 21. století posedlém štíhlou linií. Knedlíky tvoří nedílnou součást naší historie, ale nejen naší, jak ukazuje tahle kuchařka. Přináší klasické recepty na knedlíky z celého světa, od Ameriky po Asii, na sladké i slané kousky, přílohové, v hlavní roli i do polévky. Ukazuje, že knedlíky si zaslouží zvláštní pozornost a nemusí být nutně jen nudné a těžké. 

Vydává nakladatelství Došel karamel.