Suroviny
- halibut 2 filety
- česnek 4 stroužky
- rozmarýn (čerstvý) 4 stonky
- citronový tymián (čerstvý) 4 stonky
- cuketa (baby) 200 g
- červená cibule 1/2 ks
- cherry rajčata cca 6 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Filety halibuta omyjte, osušte a oba kusy osolte a opepřete. Z pečicího papíru ustřihněte dva větší kusy, do kterých budete rybu později balit.
- Každý z nich pokapejte olivovým olejem, položte na něj kroužky červené cibule, připravenou rybu, čerstvé bylinky, celé stroužky česneku, překrojené cukety a cherry rajčata. Rybu před zabalením ještě lehce pokapejte olivovým olejem.
- Balíčky zabalte a položte na plech. Pečte je při 180 °C asi 20–30 minut. Podávejte s vařenými ranými bramborami nebo pečivem.
Halibut pečený se zeleninou v papilotě Zdroj: Coolinářka
Nepatří halibut mezi vaše oblíbené ryby? Zkuste třeba candáta!
Kompletní recept najdete ZDE
A ještě pár receptů s halibutem, kdyby někdo měl zájem: