Svatava Vašková / Coolinářka

Halibut pečený se zeleninou v papilotě

Moje hodnocení
1x

Chcete rybu připravit tak, aby si zachovala svou šťavnatost, chuť i vůni? Zkuste ji upéct v papilotě! Tento balíček plný chutí vás rozhodně mile překvapí. Připravit tak můžete nejen halibuta, ale i další populární ryby.

2 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Filety halibuta omyjte, osušte a oba kusy osolte a opepřete. Z pečicího papíru ustřihněte dva větší kusy, do kterých budete rybu později balit.
  2. Každý z nich pokapejte olivovým olejem, položte na něj kroužky červené cibule, připravenou rybu, čerstvé bylinky, celé stroužky česneku, překrojené cukety a cherry rajčata. Rybu před zabalením ještě lehce pokapejte olivovým olejem.
  3. Balíčky zabalte a položte na plech. Pečte je při 180 °C asi 20–30 minut. Podávejte s vařenými ranými bramborami nebo pečivem.

Nepatří halibut mezi vaše oblíbené ryby? Zkuste třeba candáta!

Kompletní recept najdete ZDE

A ještě pár receptů s halibutem, kdyby někdo měl zájem:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty