Neplecha na plechu

Cheesecake řezy s jahodami, rebarborou a křupavou crumble vrstvou

Moje hodnocení
1x

Už jste v obchodech nebo na trzích zahlédli rebarboru? Pak by to chtělo nějaký nový recept, abyste ji mohli co nejlépe zužitkovat! Dnes tu pro vás máme takové spojení dvou velmi populárních dezertů – cheesecaku a crumblu. Myslíme si, že nikdo neodolá!

16 porcí
60 minut

Drobenka:

Krém:

Ovocná náplň:

Postup přípravy:

  1. Dno hranaté formy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Rebarboru a jahody očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Přidejte cukr, promíchejte a odložte stranou. Nyní připravte drobenkovou směs. Mouku, vločky a skořici promíchejte. Pak v menší misce utřete máslo s cukrem a následně přisypte sypkou směs, kterou promíchejte vařečkou.
  3. Poté rukou směs lehce nadrolte, aby byla sypká s většími hrudkami. Dvě třetiny směsi nasypte na dno formy, rovnoměrně ji rozprostřete a sklenicí či stěrkou uhlaďte. Formu vložte do trouby a základ takto pečte 10 minut.
  4. Zbylou drobenku zatím odložte do lednice, aby se zpevnila. Když je korpus hotový, nechte ho lehce vychladnout. Nyní začněte pracovat na krému. Smetanový sýr utřete v míse tak, aby byl hezky hladký a bez hrudek.
  5. Pak přidejte cukr a promíchejte. Následně přimíchejte jogurt, smetanu, vejce, žloutky, najemno nastrouhanou citronovou kůru a vanilku. Vše umíchejte v hladký krém a nalijte na zchladlý korpus do formy.
  6. Lehce ho zespoda poplácejte, aby odešly přebytečné bublinky a rovnoměrně na něj poklaďte ovoce. Na závěr dort posypte zbylou drobenkou.
  7. Dort pečte v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 35 minut nebo dokud drobenka nezhnědne a vrstva cheesecake neztuhne – pokud se ještě lehce chvěje, nevadí. Před podáváním nechte dort v lednici zcela vychladnout, a to nejlépe do druhého dne.

Pokud chcete, můžete si připravit New York cheesecake podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake

Nebo můžete vyzkoušet populární crumble:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty