Suroviny
- ryby a mořské plody (směs různých ryb) 600 g
- rajčata 4 ks
- cibule 1 ks
- česnek 1 palice
- hladkolistá petržel
- bobkový list 1 ks
- olivový olej
- bílé víno 100 ml
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Rajčata na spodní straně křížem nařízněte a ponořte na 10 vteřin do vařící vody. Potom z nich sloupněte slupku, nakrájejte je na menší kousky a vložte do širokého kastrolu. Přidejte nadrobno nasekanou a na oleji do sklovata osmaženou cibulku, nadrobno nasekaný česnek, najemno nakrájenou zelenou petrželku, bobkový list, sůl a pepř. Přilijte 1½ litru studené vody a uveďte do varu.
- Stáhněte plamen, vložte očištěné rybí porce nakrájené na větší kusy a vlijte víno. Nechte přikryté poklicí táhnout tak dlouho, až se rybí maso začne uvolňovat od kostí. V tomto okamžiku odstavte ze zdroje tepla, odkryjte a nechte ještě 10 minut dojít.
- Polévku při vaření nemíchejte, pouze s kastrolem tu a tam potřeste, aby se ryby nerozbily a zůstaly v porcích.