Těsto
- cuketa (středně velká) 1 ks
- mozzarella 2 ks
- vejce 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Omáčka
Na dohotovení
- cherry rajčata 1 hrst
- bazalka (lístky) 1 hrst
- feta 100 g
- olivový olej
Postup přípravy
- Cuketu nastrouhejte najemno a důkladně z ní vymačkejte šťávu. Poté nastrouhejte mozzarellu a společně s vejcem ji přidejte k cuketě. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete.
- Plech vyložte pečicím papírem a naneste na něj hotové cuketové těsto. Rukama těsto vytvarujte do kruhu. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut.
- Mezitím dejte do misky rajčatovou omáčku a protlak. Přidejte tymián, prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
- Rajčátka překrojte a sýr feta rozdrobte. Na upečené těsto rozetřete omáčku. Přidejte rajčátka, sýr feta a lístky bazalky. Poté pizzu pokapejte olivovým olejem, vložte ji do trouby na dalších 15 minut a pečte dozlatova.
PRIMA TIP: Pokud je těsto řidší, přidejte do něj trochu ovesných vloček nebo strouhanky.
Použijte osvědčené triky šéfkuchařů
- Cuketu před přípravou těsta nastrouhejte a nechte chvíli odstát, aby pustila přebytečnou vodu. Dosáhnete tak křupavějšího těsta.
- Pro intenzivnější chuť fety ji můžete před přidáním na pizzu marinovat v olivovém oleji s česnekem a bylinkami.
- Nebojte se s bylinkami experimentovat – kromě bazalky skvěle chutná i rozmarýn nebo oregano, které podtrhnou středomořský charakter pizzy.
Vyzkoušejte také recept na klasickou kynutou pizzu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE