Suroviny
- mrkev (velká ) 1 ks
- celer 1/4 bulvy
- petržel 1 ks
- cibule 1 ks
- máslo 50 g
- hladkolistá petržel 1 svazek
- ryby a mořské plody (rybí maso, popř. jikry nebo mlíčí) 200 g
- koňak 40 ml
- rybí vývar 1 litr
- muškátový květ 1 špetka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo a zeleninu na něm opečte dozlatova, za občasného míchání to trvá zhruba 10 minut. Polovinu petrželky nasekejte nahrubo a vmíchejte k zelenině.
- Přidejte maso, orestujte ho, přilijte koňak, nechte ho odvařit a zalijte vývarem. Osolte, opepřete, dochuťte muškátovým květem a vařte doměkka, asi 20 minut.
- Polévku rozmixujte na hladký krém, dochuťte solí a pepřem a podávejte s nasekanou petrželkou.
Jak ušetřit čas: Zeleninu nakrájejte na kostičky a s ostatními surovinami vložte do ultra vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook. Mixér zapněte na program polévka a po dovaření dochuťte.
Krémová rybí polévka s koňakem 2 Zdroj: Marek Kučera
Krémová rybí polévka s koňakem Zdroj: Marek Kučera