Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Krémová rybí polévka s koňakem

Moje hodnocení
6x

Hit prvních porevolučních let poněkud upadl v zapomnění, ale neprávem. Krémové polévky představují vrchol francouzské gastronomie, ústřední suroviny nechají vyniknout a krásně vypadají. Děti z ní také nevybírají, co nejedí, protože to nevidí. Použít můžete libovolné rybí maso, případně i jikry nebo mlíčí.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo a zeleninu na něm opečte dozlatova, za občasného míchání to trvá zhruba 10 minut. Polovinu petrželky nasekejte nahrubo a vmíchejte k zelenině.
  2. Přidejte maso, orestujte ho, přilijte koňak, nechte ho odvařit a zalijte vývarem. Osolte, opepřete, dochuťte muškátovým květem a vařte doměkka, asi 20 minut.
  3. Polévku rozmixujte na hladký krém, dochuťte solí a pepřem a podávejte s nasekanou petrželkou.

Jak ušetřit čas: Zeleninu nakrájejte na kostičky a s ostatními surovinami vložte do ultra vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook. Mixér zapněte na program polévka a po dovaření dochuťte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Komička a zpěvačka Adéla Elbel je také mámou dvou dcer, a tak každý den přemýšlí, co bude vařit. Ve vtipné kuchařce zpracované jako komiks ji inspiruje šéfkuchař Ondřej Slanina známý z dua Kluci v akci. Vybírat můžete z 31 receptů převážně na hlavní jídla, která jsou nejen chutná, sytá a zdravá, ale i rychle hotová. Zvlášť pokud použijete chytré pomocníky od Tefalu, díky kterým zůstane kuchyň čistá i po večeři.

Vydalo EV public relations.


Přečtěte si také

Recepty