Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Langoše s česnekovou pastou

4 porce
do 1,5 hodiny
Langoše s česnekovou pastou
Langoše s česnekovou pastou Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová
V Maďarsku se toto jídlo původně připravovalo v peci ze zbytků chlebového těsta a potíralo se sádlem s česnekem. Se stěhováním do měst pec nahradil fritovací hrnec a dnes hrnec s rozpáleným olejem, ve kterém se tenké těsto vypeče do excelentní křupavosti.
Reklama

Další ukázkové recepty ze zbrusu nové kuchařky Cat&Cook najdete v podzimním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 12. září:

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Vychutnejte si podzim plný barev, chutí a vůní s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH vás provede nádherným obdobím podzimu a nabídne více než 70 nových receptů. Najdete ho v prodeji v široké obchodní síti už od středy 12. září.

 

Suroviny (4 porce)

Langoše:

Česneková pasta:

Reklama

Postup

  1. Bramboru uvařte ve slupce v neosolené vodě doměkka, slijte ji, nechte trochu zchladnout, oloupejte a nastrouhejte najemno.
  2. Mezitím rozehřejte máslo a nechte ho zchladnout. Do třetiny vlažného mléka rozdrobte droždí, vmíchejte 1 lžíci cukru a nechte na teplém místě vzejít kvásek, trvá to zhruba 10–15 minut.
  3. Do velké mísy prosejte mouku se solí, přidejte strouhané brambory, máslo, kvásek a zbylé mléko a cukr a pomocí měchačky vypracujte hladké nelepivé těsto. Mísu zakryjte čistou utěrkou a nechte ho na teplém místě kynout, zhruba 1 hodinu, až zdvojnásobí svůj objem.
  4. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál, prohněťte, rozdělte na osm stejných kousků a každý prohněťte – zabalte jednu stranu do středu, pootočte, zabalte druhou a stejně pokračujte, až vytvoříte balíček. Skládejte je na pomoučený vál a nechte 15 minut kynout.
  5. V širokém hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejte olej na teplotu 150 °C (změřte ji kuchařským teploměrem), bochánek vytvarujte do placky silné zhruba 1 cm a opatrně ho vložte do horkého oleje. Smažte ho dozlatova, zhruba 2 minuty za každé strany.
  6. Mezitím oloupejte česnek, nasekejte ho najemno, osolte a utřete nebo ho prolisujte. Promíchejte ho s olejem a nadrobno nasekanou petrželkou.
  7. Osmažené langoše skládejte na papírové utěrky, které vysají přebytečný olej. Potřete je česnekovou pastou a podle chuti kečupem a posypte sýrem.
Reklama

Langoše s česnekovou pastou  Foto: Langoše s česnekovou pastou; foto: Cat & Cook – Ivana Jindřichová

Cat & Cook kuchařka

Cat & Cook kuchařka Foto:

70 receptů, kterých se už nikdy nebudete bát!

Ivana Jindřichová

Do své první kuchařky jsem chtěla zaznamenat především jídla, která miluji. Vybrala jsem pro vás převážně tradiční recepty z celého světa, kterých se lidé často bojí. Odrazovat můžou například hůře dostupné, či neznámé suroviny nebo dlouhý postup. Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila krok za krokem.

Kuchařka Cat&Cook by vás v neposlední řadě měla naučit základním návykům v kuchyni, jako je například používání vývaru na vaření krémových polévek a omáček nebo využití digitálního teploměru při přípravě mas a různých dezertů. Dále vám ve své knize vysvětluji různé kuchařské názvy a poukazuji na kuchařské náčiní, které by se vám mohlo hodit.

Celou kuchařkou vás provádí moje kočka Minda, která mi v kuchyni dělá parťáka od koťátka. Je totiž šíleně zvědavá, a dokud byla zdravá, občas se mnou i ochutnávala připravovaná masíčka.

Více info o knize a eshop najdete na www.catandcook.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama