Pavel Sapík
,
David Šašek

VE VARU: Taštičky s náplní z uzeného pstruha s křenovou omáčkou podle Davida Šaška

Moje hodnocení
1x

Hostem v 19. epizodě pořadu Ve varu byl šéfkuchař David Šašek. Společně s Pavlem Sapíkem připravili těstovinové taštičky plněné náplní z uzeného pstruha a čerstvého sýra. K nim servírovali křenovou omáčku a pyré z pečených jablek.

8 porcí
60 minut

Těsto

Náplň

Křenová omáčka

K servírování

Postup přípravy

  1. Mouku, vejce, sůl a případně trošku vody smíchejte dohromady. Asi 10 minut hněťte tak, aby vzniklo pevné, kompaktní a hladké těsto. Zabalte ho do folie a nechte asi tři hodiny odležet v lednici.
  2. Mezitím dejte péct do trouby 3 celá jablka.
  3. Připravte náplň do taštiček. Obraného uzeného pstruha osolte, opepřete, přidejte čerstvý sýr a zamíchejte. Takto máte připraveno k plnění.
  4. V menším rendlíku rozehřejte máslo a přidejte šalotku nakrájenou najemno. Společně duste a pak zalijte bílým octem, zavařte a následně přilijte mléko a smetanu. Pomalu vařte asi dvě minuty a pak přidejte chléb nakrájený na kostičky. Opět vařte asi dvě minuty, přidejte křen nastrouhaný najemno, zlehka nechte přejít varem, promíchejte a ihned promixujte dohladka ponorným mixérem. Dochuťte. Přeceďte přes jemné síto.
  5. Připravené odleželé těsto rozválejte, aby bylo velmi tenké, nebo použijte strojek na výrobu těstovin. Na vyváleném těstě naznačte kolečka a na jednotlivá kolečka pokládejte náplň z uzeného pstruha. Poté přiklopte další vrstvou vyváleného těsta, pečlivě umačkejte v místech, kde se těsto dotýká, vykrojte a vytvořte taštičky. Pak vařte ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.
  6. Dvě jablka nakrájejte na malé kostičky a pokud je jablko sladké, pokapejte šťávou z půlky citronu.
  7. Červenou řepu nakrájejte na kostičky a přidejte trochu jablečného balsamica.
  8. Na jablečné pyré oloupeme upečená jablka, přidejte malinko jablečného balsamica a rozmixujte tyčovým mixérem.
  9. Nakonec naservírujte na talíř taštičky s křenovou omáčkou, přidejte trošku jablíček připravených na kostičky, červenou řepu, jablečné pyré, pokapejte lehce jablečným balsamicem a kousky pstruha orestovaného na pánvi.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Sapík

Zdroj receptu

David Šašek


Přečtěte si také

Recepty