Svatava Vašková pro Kulinaria.cz

Valentýnské jahodové tiramisu podle Coolinářky

Moje hodnocení
2x

Rozhodli jste se připravit pro svou lásku slavnostní menu, ale nechce se vám do pečení? Vsaďte na tiramisu, které má rád snad úplně každý, a ve valentýnské podobě s čerstvými jahodami bude krásnou tečkou romantické večeře.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oddělte bílky od žloutků a bílky se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh. V jiné míse vyšlehejte žloutky s oběma druhy cukry do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně jemně ruční metlou zašlehejte mascarpone. Nakonec do krému stěrkou nebo lžící vmíchejte bílkový sníh.
  2. Na dno mísy naklaďte cukrářské piškoty, trochu je pokapejte polovinou amaretta. Na piškoty rozetřete polovinu množství krému a na něj poklaďte polovinu jahod. Na ovoce znovu rozložte piškoty, pokapejte je amarettem, znovu rozetřete krém a poklaďte zbytkem jahod, které nakrájejte na plátky a povrch dortu jimi ozdobte. Hotové tiramisu dejte alespoň na 3 hodiny do lednice, aby piškoty změkly.

PRIMA TIP: S koláčovou formou ve tvaru srdce italské značky Guardini vykouzlíte zamilované dezerty jedna báseň. U těch pečených oceníte zejména nepřilnavou vrstvu Skandia Xtreme Plus a odolnost vůči teplotám až do 230 °C. Forma se skvěle čistí a je odolná proti poškrábání.

Vyzkoušejte také recept na tradiční italské tiramisu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková pro Kulinaria.cz


Přečtěte si také

Recepty