Suroviny
- vejce 3 ks
- mascarpone 500 g
- cukr krupice 2 lžíce
- cukr (s mandlovou příchutí) 1 sáček
- mandlový likér amaretto 60 ml
- sůl 1 špetka
- cukrářské piškoty 200 g
- jahody 250 g
Postup přípravy
- Oddělte bílky od žloutků a bílky se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh. V jiné míse vyšlehejte žloutky s oběma druhy cukry do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně jemně ruční metlou zašlehejte mascarpone. Nakonec do krému stěrkou nebo lžící vmíchejte bílkový sníh.
- Na dno mísy naklaďte cukrářské piškoty, trochu je pokapejte polovinou amaretta. Na piškoty rozetřete polovinu množství krému a na něj poklaďte polovinu jahod. Na ovoce znovu rozložte piškoty, pokapejte je amarettem, znovu rozetřete krém a poklaďte zbytkem jahod, které nakrájejte na plátky a povrch dortu jimi ozdobte. Hotové tiramisu dejte alespoň na 3 hodiny do lednice, aby piškoty změkly.
PRIMA TIP: S koláčovou formou ve tvaru srdce italské značky Guardini vykouzlíte zamilované dezerty jedna báseň. U těch pečených oceníte zejména nepřilnavou vrstvu Skandia Xtreme Plus a odolnost vůči teplotám až do 230 °C. Forma se skvěle čistí a je odolná proti poškrábání.
Vyzkoušejte také recept na tradiční italské tiramisu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE