reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Chřestová polévka
Autor: isifa.com Chřestová polévka

Chřestová polévka

Hodnoceno: 7x
Delikátní polévka uspokojí i náročné strávníky. Uvařte ji jako předkrm slavnostního oběda nebo si ji udělejte sami pro radost. Sametově jemná konzistence pohladí na duši.
do 30 minut
4 porce

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :)

Jak oloupat chřest
Jak oloupat chřest

reklama

Postup

  1. Chřest omyjte, odkrojte dřevnaté konce a pazochy kromě špiček oloupejte škrabkou. Chřest nakrájejte na kousky. V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm nakrájenou šalotku dosklovata. Zalijte vývarem, přidejte chřest a vařte 5 minut. Děrovanou lžící vyjměte z polévky pár kousků chřestu, které později použijete na ozdobu – nejlepší jsou špičky.
  2. Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Žloutky a smetanu prošlehejte metličkou v misce, pomalu vlijte do hrnce a důkladně rozmíchejte. Nechte minutku přejít varem, osolte a opepřete podle chuti, přidejte špetku muškátového květu a nakonec vložte uvařené kousky chřestu. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami, například kerblíkem.
  3. Tuto polévku můžete připravit i ze zeleného chřestu, bude pak mít výraznější chuť. Polévku můžete vylepšit chlebovými krutony z bílého pečiva osmahnutého na másle.
  4. Prima tip: Pro ještě výraznější chuť si můžete místo zeleninového vývaru připravit vývar z odkrojených konců a chřestových slupek, které povaříte 15 minut ve vroucí vodě.

reklama

Související témata: bílý chřest , Polévky