Rychlá kuřecí polévka se zeleninou a těstovinami – ideální večeře během pracovního týdne

Moje hodnocení
4x

Dlouze vařený kuřecí nebo slepičí vývar je lék, to věděly už naše babičky. Ale rychlejší a jednodušší verze má také něco do sebe. Kuřecí polévka, kterou zvládnete připravit do hodiny, je lahodná, sytá a plná živin. Podávejte ji jako samostatné jídlo k večeři, pochutnají si na ní i děti.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na kostičky do sklovata. Poté přihoďte najemno nasekaný česnek a restujte další minutu.
  2. K cibuli přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájený řapíkatý celer. Restujte asi 5 minut, až se zelenina rozvoní a začne měknout.
  3. Poté přidejte na menší kostky nakrájená kuřecí prsa a nechte je krátce zatáhnout, až maso zbělá.
  4. Přilijte kuřecí vývar (ideálně domácí, případně koupený, nebo v případě nouze použijte kvalitní bujón v kostce). Osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu.
  5. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 30 minut.
  6. Do polévky vsypte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, aby byly al dente.
  7. Polévku ochutnejte, dochuťte a nakonec přidejte nasekanou petržel.

Místo těstovin můžete do polévky zavařit také jednoduché kapání. Nechte se vést návodným videoreceptem

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty