Suroviny
- olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 storužky
- mrkev 2 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- kuřecí prsa 2 ks
- kuřecí vývar 1,5 litru
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- tymián (jen lístky) 2 snítky
- těstoviny 200 g
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na kostičky do sklovata. Poté přihoďte najemno nasekaný česnek a restujte další minutu.
- K cibuli přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájený řapíkatý celer. Restujte asi 5 minut, až se zelenina rozvoní a začne měknout.
- Poté přidejte na menší kostky nakrájená kuřecí prsa a nechte je krátce zatáhnout, až maso zbělá.
- Přilijte kuřecí vývar (ideálně domácí, případně koupený, nebo v případě nouze použijte kvalitní bujón v kostce). Osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu.
- Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 30 minut.
- Do polévky vsypte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, aby byly al dente.
- Polévku ochutnejte, dochuťte a nakonec přidejte nasekanou petržel.
Místo těstovin můžete do polévky zavařit také jednoduché kapání. Nechte se vést návodným videoreceptem
Kompletní recept najdete ZDE