Marco Giampaoli

VE VARU: Tortellini s náplní z prosciutta a telecího masa s parmazánovou fondutou podle Riccarda Lucqueho

Moje hodnocení
1x

Ve třinácté epizodě Ve varu si šéfkuchař Marco Giampaoli pozval do kuchyně Riccarda Lucqueho, se kterým společně připravili luxusní čerstvé tortellini plněné výraznou náplní s prosciuttem. Vše doplnila krémová parmazánová omáčka a také křupavý chips z parmazánu, který dodal jídlu překvapivou texturu.

4 porce
45 minut
italská

Pasta

Náplň

Parmazánová fonduta

Postup přípravy

  1. Ve stroji zamíchejte těsto na pastu a poté dohněťte v ruce. Zabalte do folie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat.
  2. Mezitím smíchejte namleté prosciutto, mleté telecí maso, strouhaný parmazán, muškátový oříšek, vejce a vložte zatím do lednice.
  3. Pomocí vyvalovacího stroje vytvořte dlouhé, tenké plátky těsta, na které budete nanášet náplň z prosciutta. Vykrájejte kolečka, z jedné strany je potřete vodou, vložte kuličku náplně, přehněte těsto a spojte špičky k sobě, aby vznikla tipická tortellina. Jakmile jsou tortellini hotové, dejte je zatím do lednice.
  4. Do rendlíku vlijte smetanu a jakmile se smetana zavaří, přidejte parmazán. Nechte rozpustit, příležitostně šlehejte metlou. Jakmile je parmazán rozpuštěný, tyčovým mixérem omáčku rozmixujte dohladka.
  5. Do pánve dejte kolečko pečicího papíru a nasypte na něj strouhaný parmazán. Zahřívejte, až parmazán na papíře zezlátne. Nechte vychladnout a poté z papíru sloupněte hotový chips.
  6. Do vroucí vody dejte tortellini a vařte cca 3-4 minuty. Uvařené těstoviny vložte do parmazánové fonduty a přidejte máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a tortellini se obalí omáčkou.
  7. Tortellini s fondutou nandejte na talíř, můžete dozdobit chipsem z parmazánu, a nakonec namelte trochu černého pepře.
  • Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marco Giampaoli


Přečtěte si také

Recepty