VE VARU: Tortellini s náplní z prosciutta a telecího masa s parmazánovou fondutou podle Riccarda Lucqueho
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Tortellini s náplní z prosciutta a telecího masa s parmazánovou fondutou podle Riccarda Lucqueho
Zdroj:
FTV Prima
Ve třinácté epizodě Ve varu si šéfkuchař Marco Giampaoli pozval do kuchyně Riccarda Lucqueho, se kterým společně připravili luxusní čerstvé tortellini plněné výraznou náplní s prosciuttem. Vše doplnila krémová parmazánová omáčka a také křupavý chips z parmazánu, který dodal jídlu překvapivou texturu.
Postup přípravy
-
Ve stroji zamíchejte těsto na pastu a poté dohněťte v ruce. Zabalte do folie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat.
-
Mezitím smíchejte namleté prosciutto, mleté telecí maso, strouhaný parmazán, muškátový oříšek, vejce a vložte zatím do lednice.
-
Pomocí vyvalovacího stroje vytvořte dlouhé, tenké plátky těsta, na které budete nanášet náplň z prosciutta. Vykrájejte kolečka, z jedné strany je potřete vodou, vložte kuličku náplně, přehněte těsto a spojte špičky k sobě, aby vznikla tipická tortellina. Jakmile jsou tortellini hotové, dejte je zatím do lednice.
-
Do rendlíku vlijte smetanu a jakmile se smetana zavaří, přidejte parmazán. Nechte rozpustit, příležitostně šlehejte metlou. Jakmile je parmazán rozpuštěný, tyčovým mixérem omáčku rozmixujte dohladka.
-
Do pánve dejte kolečko pečicího papíru a nasypte na něj strouhaný parmazán. Zahřívejte, až parmazán na papíře zezlátne. Nechte vychladnout a poté z papíru sloupněte hotový chips.
-
Do vroucí vody dejte tortellini a vařte cca 3-4 minuty. Uvařené těstoviny vložte do parmazánové fonduty a přidejte máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a tortellini se obalí omáčkou.
-
Tortellini s fondutou nandejte na talíř, můžete dozdobit chipsem z parmazánu, a nakonec namelte trochu černého pepře.
-
Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Riccardo Lucque a Marco Giampaoli
Zdroj: FTV Prima
Riccardo Lucque a Marco Giampaoli
Zdroj:
FTV Prima