Pasta
- vejce 2 ks
- žloutek 4 ks
- hladká mouka (italská 00) 280 g
Náplň
- prosciutto (mleté) 150 g
- mleté telecí maso 150 g
- parmazán 100 g
- muškátový oříšek
- vejce 1 ks
Parmazánová fonduta
- strouhaný parmazán 200 g
- smetana 200 ml
- máslo 50 g
- černý pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Ve stroji zamíchejte těsto na pastu a poté dohněťte v ruce. Zabalte do folie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat.
- Mezitím smíchejte namleté prosciutto, mleté telecí maso, strouhaný parmazán, muškátový oříšek, vejce a vložte zatím do lednice.
- Pomocí vyvalovacího stroje vytvořte dlouhé, tenké plátky těsta, na které budete nanášet náplň z prosciutta. Vykrájejte kolečka, z jedné strany je potřete vodou, vložte kuličku náplně, přehněte těsto a spojte špičky k sobě, aby vznikla tipická tortellina. Jakmile jsou tortellini hotové, dejte je zatím do lednice.
- Do rendlíku vlijte smetanu a jakmile se smetana zavaří, přidejte parmazán. Nechte rozpustit, příležitostně šlehejte metlou. Jakmile je parmazán rozpuštěný, tyčovým mixérem omáčku rozmixujte dohladka.
- Do pánve dejte kolečko pečicího papíru a nasypte na něj strouhaný parmazán. Zahřívejte, až parmazán na papíře zezlátne. Nechte vychladnout a poté z papíru sloupněte hotový chips.
- Do vroucí vody dejte tortellini a vařte cca 3-4 minuty. Uvařené těstoviny vložte do parmazánové fonduty a přidejte máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a tortellini se obalí omáčkou.
- Tortellini s fondutou nandejte na talíř, můžete dozdobit chipsem z parmazánu, a nakonec namelte trochu černého pepře.
- Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Riccardo Lucque a Marco Giampaoli Zdroj: FTV Prima