Vyzkoušejte virální recept z TikToku: Zapečený česnekový chléb z tortilly připravený v horkovzdušné fritéze

Moje hodnocení
1x

Tortillový česnekový chléb z horkovzdušné fritézy kombinuje klasickou chuť česnekové bagety s neodolatelnou křupavostí tortilly, a to vše za zlomek času a s minimem surovin. Není divu, že recept úspěšně koluje po sociálních sítích…

1 porce
20 minut

Suroviny

  • tortilla placka 2 ks
  • máslo 2 lžíce
  • strouhaný sýr (mozzarella, gouda, čedar, ementál...) 1/2 šálku
  • sušený česnek
  • italské bylinky

Postup přípravy

  1. Změklé máslo v misce smíchejte se sušeným česnekem a italskými bylinkami.
  2. Rozložte dvě tortilly na čistý povrch. Lžící nebo nožem na máslo rovnoměrně rozetřete na povrch každé tortilly štědré množství změklého ochuceného másla. Dbejte na to, abyste tortillu pokryli až k okrajům.
  3. Poté na máslem potřené tortilly přidejte nastrouhaný sýr mozzarella, případně ve směsi s dalšími druhy sýra. Jednu připravenou tortillu položte na druhou tortillu.
  4. Předehřejte fritézu na teplotu přibližně 190 °C. Po předehřátí vložte tortilly do koše fritézy a smažte je asi 4–6 minut. Dávejte na ně pozor, protože doba přípravy ve fritéze se může lišit. Snažte se, aby tortilly byly zlatohnědé a křupavé. Pokud se vám celá tortilla do fritézy nevejde, nakrájejte ji a smažte po částech, ujistěte se, že jsou v jedné vrstvě a nepřekrývají se.
  5. Jakmile jsou tortilly křupavé a zlatavé, opatrně je vyjměte z fritézy. Pokud chcete, posypte je nasekanou čerstvou petrželkou, která jim dodá barvu a svěžest.
  6. Tortilly podávejte ihned, dokud jsou ještě teplé a křupavé. Výborně se hodí jako příloha k těstovinám, polévkám, salátům nebo i jako samostatná svačina. Můžete je také kombinovat se salsou nebo oblíbenou omáčkou na namáčení.
PRIMA TIP: Do ochuceného másla můžete použít sušené i čerstvé bylinky. Kromě mozzarelly se na zapékání hodí i další polotvrdé, spíše tučnější sýry, např. gouda, čedar, ementál...

Vyzkoušejte také česnekové chlebové placky naan podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty