Kuřecí křidélka
- kuřecí křídla 1 kg
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- mletý kardamom 1/2 lžičky
- římský kmín (mletý) 1/2 lžičky
- sušený česnek 1/2 lžičky
- mletá sladká paprika 1/2 lžičky
- hladká mouka 6 lžic
- řepkový olej (na smažení)
Omáčka
- avokádo 2 ks
- sušená rajčata 5 ks
- kešu 1 hrst
- olivový olej 4 lžíce
- česnek 1 stroužek
- chilli koření (dle chuti)
- bazalka 2 snítky

Postup přípravy
- Kuřecí křidélka očistěte. Připravte kořenicí směs, smíchejte sůl, pepř, kardamom, římský kmín, sušený česnek, sladkou papriku a hladkou mouku. Křidélka obalte v kořenicí směsi. Na gril vložte rendlík s řepkovým olejem, nechte ho rozehřát a postupně v něm smažte křidélka dozlatova. Po vyjmutí z rendlíku je položte na papírové utěrky, abyste se zbavili přebytečného oleje, a následně můžete servírovat.
- Připravte avokáda, kešu ořechy (mohou být předem namočené), sušená rajčata, olivový olej a česnek. Nejprve v mixéru rozmixujte oloupaná avokáda a sušená rajčata. Poté přidejte na zjemnění kešu ořechy. Dochuťte chilli, česnekem a trochou olivového oleje. Omáčku servírujte ke kuřecímu masu a dozdobte bazalkou.
Celé epizody kulinární show Česko na grilu si můžete pustit na prima+

