návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jednoduchá rybí polévka

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Jednoduchá rybí polévka
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Jednoduchá rybí polévka
Kde je kapr, tam je takřka povinná i klasická rybí polévka. Je rychlá, lehká, voňavá a velmi snadná.

Postup

  1. Porci ryby a případně vnitřnosti zalijte v hrnci vodou (cca 1,2 litru), lehce osolte, přidejte bobkový list, uveďte do varu a vařte asi 12 až 15 minut, jen co maso ryby zbělá. Nechte vychladnout. Zatímco se ryba vaří, očistěte zeleninu a nakrájejte ji na jemné nudličky.
  2. V jiném hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm připravenou zeleninu, až hezky zezlátne. Dávejte ale pozor, aby se máslo nepřipálilo. Jakmile bude zelenina osmažená, zalijte ji přecezeným vývarem z ryby a vařte asi 10 minut na mírném stupni. Mezitím oberte maso z kostí a případně úhledně nakrájejte vnitřnosti. 
  3. Nakonec je vmíchejte do polévky, kterou už dále nevařte. Podávejte ji s nakrájenou petrželkou a chlebovými krutonky.
Jednoduchá rybí polévka
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Jednoduchá rybí polévka

Recepty na kompletní vánoční menu najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Vánoční číslo časopisu Prima FRESH

Prožijte překrásné sváteční dny a veselou zimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

Související témata: rybí polévka , vánoční menu