Jednoduchá rybí polévka

Moje hodnocení
2x

Kde je kapr, tam je takřka povinná i klasická rybí polévka. Je rychlá, lehká, voňavá a velmi snadná.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • kapr, případně hlava, jikry, mlíčí 1 porce
  • bobkový list 1 ks
  • mrkev 1 ks
  • petržel 1 ks
  • kousek celeru
  • máslo, nejlépe přepuštěné asi 2 lžíce
  • hladkolistá petržel
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • osmažené chlebové krutonky k podávání

Postup přípravy

  1. Porci ryby a případně vnitřnosti zalijte v hrnci vodou (cca 1,2 litru), lehce osolte, přidejte bobkový list, uveďte do varu a vařte asi 12 až 15 minut, jen co maso ryby zbělá. Nechte vychladnout. Zatímco se ryba vaří, očistěte zeleninu a nakrájejte ji na jemné nudličky.
  2. V jiném hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm připravenou zeleninu, až hezky zezlátne. Dávejte ale pozor, aby se máslo nepřipálilo. Jakmile bude zelenina osmažená, zalijte ji přecezeným vývarem z ryby a vařte asi 10 minut na mírném stupni. Mezitím oberte maso z kostí a případně úhledně nakrájejte vnitřnosti.
  3. Nakonec je vmíchejte do polévky, kterou už dále nevařte. Podávejte ji s nakrájenou petrželkou a chlebovými krutonky.

Recepty na kompletní vánoční menu najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty