Krémová rybí polévka z tresky

Moje hodnocení
3x

Ta klasická rybí polévka z tresky pochází z Norska a je opravdu famózní. Možná ji znáte z „pytlíkové“ verze, ale zkuste si ji připravit z čerstvých surovin. Je to opravdu báječné. Pokud vás neláká naše tradiční polévka z kapra, možná bude tahle verze pro vás mnohem lepší!

4 porce
30 minut
norská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rybu nakrájejte na kousky, zeleninu oloupejte a nakrájejte na kostičky, polovinu mrkve nakrájejte na kolečka.
  2. V hrnci rozehřejte máslo, zaprašte moukou, vlijte vývar, promíchejte a uveďte do varu. Snižte teplotu. Přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu a vařte asi 15 minut. Pak zeleninu vyndejte pomocí děrované naběračky. Už ji nebudete potřebovat.
  3. Do polévky vmíchejte šťávu z citronu promíchanou se žloutkem, smetanou a kořením, vsypte kousky ryby a plátky mrkve a vařte na mírném stupni ještě asi 5 minut, jen aby se ryba povařila. Podle chuti polévku osolte, vmíchejte pažitku a podávejte s nasucho pečenými plátky bagety. Můřete je také zdobně vykrájet, vždyť jsou Vánoce!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima Fresh


Přečtěte si také

Recepty