Krémová rybí polévka z tresky
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Krémová rybí polévka z tresky
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Ta klasická rybí polévka z tresky pochází z Norska a je opravdu famózní. Možná ji znáte z „pytlíkové“ verze, ale zkuste si ji připravit z čerstvých surovin. Je to opravdu báječné. Pokud vás neláká naše tradiční polévka z kapra, možná bude tahle verze pro vás mnohem lepší!
Postup přípravy
-
Rybu nakrájejte na kousky, zeleninu oloupejte a nakrájejte na kostičky, polovinu mrkve nakrájejte na kolečka.
-
V hrnci rozehřejte máslo, zaprašte moukou, vlijte vývar, promíchejte a uveďte do varu. Snižte teplotu. Přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu a vařte asi 15 minut. Pak zeleninu vyndejte pomocí děrované naběračky. Už ji nebudete potřebovat.
-
Do polévky vmíchejte šťávu z citronu promíchanou se žloutkem, smetanou a kořením, vsypte kousky ryby a plátky mrkve a vařte na mírném stupni ještě asi 5 minut, jen aby se ryba povařila. Podle chuti polévku osolte, vmíchejte pažitku a podávejte s nasucho pečenými plátky bagety. Můřete je také zdobně vykrájet, vždyť jsou Vánoce!
Krémová rybí polévka z tresky
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Krémová rybí polévka z tresky
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD