Suroviny
- hovězí svíčková 400 g
- rukola 100 g
- citrony 1/2 ks
- parmazán (hoblinky) 40 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- extra virgin olivový olej
Postup přípravy
- Hovězí svíčkovou vyndejte z lednice, očistěte pečlivě od blan a přebytečného tuku. Nakrájejte ji přes vlákna na co nejtenčí plátky.
- Na pracovní plochu rozložte potravinářskou fólii, lehce ji potřete olejem a vyskládejte na ni do kruhu čtvrtinu plátků masa. Zakryjte je naolejovanou potravinářskou fólií i zvrchu. Maso mezi dvěma pláty potravinářské fólie (místo fólie můžete použít i pečicí papír) jemně rozklepejte hladkou plochou paličky na maso na tenkou průsvitnou placku, začněte od středu a pokračujte do stran. Pomocí kuchařské karty nebo ploché stěrky vyhlaďte povrch tak, aby bylo maso po celé ploše stejně vysoké, okraje zahlaďte dokulata podle tvaru talíře.
- Z masa stáhněte vrchní fólii, překlopte ho na rovný talíř a odstraňte i druhou fólii. Osolte, opepřete a do středu vložte čtvrtinu rukoly, posypte čtvrtinou hoblinek parmazánu a zakapejte kvalitním olivovým olejem. Stejným způsobem připravte ostatní talíře.
- Podávejte se skrojkem citronu na zakapání.
Vyzkoušejte také recept na oblíbený hovězí tatarák Zdeňka Pohlreicha podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Tatarák z hovězího masa