Jíme zdravě za pár korun

Skromně a chutně: Chléb s karamelizovaným banánem a tvarohem

Moje hodnocení
3x

Snídaně, svačina, mlsání nebo neotřelý dezert? Zakousněte se do křupavého chleba a nechte se hýčkat sladkým, voňavým banánem, který zažene jakékoliv chmury, bolístky a zoufalství.

1 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejte nasucho. Jakmile je horká, opečte na ní plátek chleba 2 až 3 minuty z každé strany, aby byl křupavý. Mezitím nakrájejte oloupaný banán na 5mm kolečka.
  2. Opečený chléb přesuňte na talíř a do pánve vsypte cukr. Zahřívejte ho 10 až 20 sekund na mírném až středním stupni. Až se cukr začne rozpouštět, přidejte do pánve banán a opékejte ho 30 až 40 sekund při stejné teplotě, pak kolečka obraťte, pánev odstavte a nechte banán opékat ještě 30 až 40 sekund.
  3. Opečený chléb potřete tvarohem, navrch rozprostřete karamelizovaná kolečka banánu a posypte skořicí. Ihned podávejte.

Vyzkoušejte také francouzské tousty s malinami podle návodného videoreceptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě za pár korun

Kolektiv autorů Jíme zdravě za pár korun

Neúnavný kolektiv autorů přichází s další praktickou příručkou, tentokrát s recepty na více než 90 zdravých a výživných jídel včetně tipů, jak při vaření a nákupech ušetřit, abychom parafrázovali podtitulek. Ovšem uvedená jídla šetří sice peněženku, ale ne chuťové pohárky, ty si opravdu přijdou na své! Najdete tu užitečné tipy, co a jak nakupovat, šetřit energie i čas, využít i suroviny, které už jsou za zenitem a naučit se neplýtvat. Přehledné kategorie, kde najdete i tipy na případné alternativy surovin, nápady na zmrazení, výživové parametry. Prostě kuchařka, která drží prst na tepu i tempu doby.


Přečtěte si také

Recepty