Náplň:
- rebarbora 200 g
- třtinový cukr 100 g
Těsto:
- máslo 125 g
- třtinový cukr 80 g
- žloutek 1 ks
- bílá čokoláda 75 g
- hladká mouka 170 g
- sůl 1 špetka
Postup přípravy:
- Rebarboru očistěte, nakrájejte na kousky a vložte do kastrůlku. Přisypte cukr a pozvolna uvařte doměkka. Pak promixujte nahrubo a nechte vychladnout.
- Máslo utřete s cukrem do světlé pěny a pak zapracujte žloutek. Na vodní lázni rozpusťte čokoládu a zapracujte ji do těsta. Na závěr přidejte prosátou mouku a sůl. Vypracujte hladké těsto a nechte 10 minut odležet v chladu.
- Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu, které dejte s rozestupem na plech s pečicím papírem. V každé kuličce udělejte prstem důlek, do kterého dejte lžičku náplně. Pečte ve vyhřáté troubě při 160 °C cca 12 minut.
Další moučník z rebarbory, který byste rozhodně měli vyzkoušet? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Rebarborový koláč s drobenkou
Nebo se mrkněte na další sušenkové recepty: