Neplecha na plechu

Sušenky z malinového lineckého těsta - svěží verze oblíbené klasiky

Moje hodnocení
6x

Linecké těsto je v české gastronomii velmi populární, především během vánočních svátků. Nebojte se ale recepty s ním oprášit i během roku, takové malinové sušenky jsou svěží a jednoduché!

20 porcí
60 minut

Těsto:

Na ozdobení:

Postup přípravy:

  1. Nejprve si ve food procesoru umixujte maliny na jemný prach. Nyní prosejte mouku do větší misky. Přisypte moučkový cukr a malinový prach.
  2. Promíchejte a následně přidejte žloutek a na kousky nakrájené chladné máslo. Prsty obě suroviny rychle do sypké směsi zapracujte tak, abyste získali drobenkovou konzistenci. Přidejte vodu a následně těsto lehce spojte.
  3. Zabalené v potravinové fólii ho nechte v lednici do druhého dne odpočinout. Druhý den dejte troubu vyhřát na 150 °C. Těsto vyválejte na 3 mm silný plát a vykrájejte z něj kytičky.
  4. Ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem a následně polovině z nich vykrojte kulatý otvor. Připravené kytičky pečte v troubě vyhřáté na 150 °C zhruba 15 minut.
  5. Upečené kytičky nechte vychladnout. Meruňkový džem promíchejte a pak jím naplňte cukrářský sáček, s jehož pomocí kytičky slepte.
  6. Džemem natřete kytičku bez otvoru a kytičku s otvorem k ní přilepte. Nezapomeňte přidělat lístek a takto nechte sušenky do druhého dne v lednici zkřehnout.

Nebo můžete upéct tyto čokoládové muffiny podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Čokoládové muffiny s ovocem

Ale i další sušenky tu máme:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty