Suroviny
- polohrubá mouka 350 g
- moučkový cukr 140 g
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 lžičky
- vanilkový cukr 1 sáček
- sůl 1 špetka
- mandle 50 g
- máslo 125 g
- vejce 2 ks
- jedlé květy
Postup přípravy:
- Mouku prosejte s moučkovým cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vanilkový cukr, sůl a najemno nastrouhané oloupané mandle.
- Poté přidejte na kousky nakrájené máslo, vejce a vypracujte pevné a hladké těsto, které nechte v chladu hodinu odležet.
- Pak těsto rozválejte na obdélníkový plát silný 4 mm a rozkrájejte rádýlkem na čtverce 5×5 cm. Rozložte je na plechy a vtlačte do každého kousku jedlou květinu.
- Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 15 minut. Po upečení nechte vychladnout na kovové mřížce a uchovávejte uzavřené v dóze.
Chcete další sladkost, kde můžete na ozdobu využít jedlé květy? Zkuste tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Nebo si projděte naše další recepty na sušenky: