Josef Maršálek

Kořeněné čajové sušenky s cejlonským krémem podle Josefa Maršálka

Moje hodnocení
1x

K šálku dobrého čaje nesmí chybět čajové pečivo. Vyzkoušejte recept na originální sušenky s krémem z cejlonského čaje, které vytvořil známý cukrář Josef Maršálek, milovník čaje a ambasador značky Ahmad Tea. Vychutnejte si je k čaji o páté nebo kdykoli vás bude honit mlsná.

20 porcí
60 minut

Těsto

Čajová ganache

Dokončení

  • jedlé zlato (zlatá jedlá barva) 5 g
  • alkohol (čistý) 25 g

Postup přípravy

  1. Cukr a čaj smíchejte a rozemněte, přidejte koření a sůl. Tuto směs nasypte do mísy, přidejte mouku, kukuřičný škrob a studené máslo a vypracujte drobenku. Úplně nakonec rychle a krátce zapracujte vejce. Těsto dejte do lednice asi na 30 minut dobře přikryté odpočinout.
  2. Na ganache smíchejte smetanu s čajem a za stálého míchání zahřejte až k bodu varu, krátce povařte. Přikryjte fólií a nechte alespoň 15 minut vylouhovat. Poté sceďte a tekutinu dobře vymačkejte. Měli byste získat asi 125 g čajové smetany.
  3. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte ochucenou smetanu a vymíchejte metličkou dohladka. Na závěr zamíchejte změklé máslo. Na hladinu připravené náplně přiložte kuchyňskou fólii a nechte v pokojové teplotě zhoustnout.
  4. Odpočinuté těsto vyválejte na sílu asi 2–3 mm, vykrojte požadované tvary a na plechu s papírem na pečení při 160 °C upečte do světle zlaté barvy. Sušenky nechte vychladnout a poté je slepte k sobě cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou a připravenou náplní.
  5. Na závěr povrch potřete pomocí štětce zlatou barvou rozmíchanou v alkoholu.

Vyzkoušejte také recept na americké cookies s čokoládou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Americké cookies s čokoládou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Josef Maršálek


Přečtěte si také

Recepty