Suroviny
- máslo (pokojové teploty, nakrájeného na kostky ) 250 g
- moučkový cukr 125 g (1 hrnek)
- vanilkový extrakt (nebo esence) 1½ čajové lžičky
- hladká mouka 250 g (1⅔ hrnku)
- kukuřičný škrob 60 g (½ hrnku)
Pomerančový máslový krém
- máslo (pokojové teploty ) 60 g
- pomerančová kůra (najemno nastrouhaná) z 1 chemicky neošetřeného pomeranče
- moučkový cukr 125 g (1 hrnek)

Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 160 °C nebo 140 °C v případě použití funkce horký vzduch. Vyložte dva velké plechy pečicím papírem.
- Pomocí elektrického ručního šlehače nebo kuchyňského robota utřete máslo, moučkový cukr a vanilkovou esenci nebo extrakt do světlé krémovité konzistence. Směs, která případně ulpí na stěnách, stírejte v průběhu tření, aby se dostala na dno mísy.
- Prosejte společně mouku a kukuřičný škrob na máslovou směs. Promíchejte při pomalých otáčkách, případně ručně, dokud nevznikne jednotné hladké těsto.
- Moukou slabě poprášenýma rukama hněťte čajové lžičky těsta do kuliček a ty pokládejte na papírem vyložené plechy, s asi 5 cm mezerami (mělo by se vám takto podařit vytvořit asi 36 kuliček). Vidličku poprašte moukou a použijte ji ke stlačení kuliček na placičky o průměru asi 4 cm a tloušťce 1 cm.
- Pečte je v předehřáté troubě 16-18 minut, nebo dokud cukroví nezrůžoví a nebude upečené. V polovině pečení plechy prohoďte. Hotové cukroví vyjměte z trouby a nechte vychladnout na plechách.
- Zatímco bude cukroví chladnout, připravte pomerančový máslový krém. Pomocí elektrického ručního šlehače nebo kuchyňského robota utřete máslo a pomerančovou kůru do světlé krémovité konzistence. Přidejte moučkový cukr a třete na nízké otáčky, podle potřeby stírejte krém ze stěn tak, abyste docílili jednotného a hladkého krému.
- Potřete spodek cukroví trochou pomerančového krému a zaklopte dalším kouskem. Stejně postupujte i se zbylými kousky cukroví a krémem.
Možné obměny
- Kávové melting moments – Nahraďte pomerančovou kůru v krému 1 čajovou lžičkou instantní kávy rozpuštěné v 1 čajové lžičce vroucí vody. Před použitím nechte zchladnout.
- Citronové melting moments – Nahraďte pomerančovou kůru v krému najemno nastrouhanou kůrou z 1 velkého citronu.
- Marakujové melting moments – Nahraďte pomerančovou kůru v krému 1 polévkovou lžící marakujové dužiny.
PRIMA TIP: Ve sklenici nebo ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě (ale ne v lednici) vydrží tyto slepované sušenky až 4 dny.
Vyzkoušejte také americké cookies s čokoládou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Americké cookies s čokoládou