Suroviny
- máslo 160 g
- moučkový cukr 80 g
- hladká mouka 200 g
- bramborový škrob 60 g
- jedlá soda 1 rovná lžička
- skořice 1/2 lžičky
- kakao 10 g
Postup přípravy:
- Mouku pečlivě promíchejte s jedlou sodou a bramborovým škrobem a poté ji prosejte do misky. Dále přisypte cukr a přidejte na kousky nakrájené změklé máslo.
- Vše ručně propracovávejte, dokud nezískáte celistvé hladké těsto. Těsto rozdělte na dvě stejné části. Každou část trochu zploštěte. Na jednu nasypte skořici a na druhou kakao.
- Poté každé těsto zvlášť propracujte tak, abyste do nich příchuť pěkně rovnoměrně zapracovali. Těsto musí být celistvé, tak dejte zapracovávání trochu času. Poté každé těsto zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 1 hodinu vychladit do lednice – fáze odležení je velmi důležitá, aby se s těstem dobře pracovalo a nedrolilo se.
- Dva plechy vyložte pečicím papírem. Troubu dejte předehřívat na 160 °C. Nyní těsto můžete po několika částech vyválet do dlouhého hada a vytvarovat esíčka nebo použít strojek na vánoční cukroví, stejně jako jsme to udělali my.
- Do masového strojku jsme zvolili hvězdicový tvar a za pomoci něj vytlačili dlouhého hada, kterého jsme naporcovali na 10 cm dlouhé kousky a ty jsme poté vytvarovali do tvaru S.
- Esíčka poskládejte na plech s rozestupem 2 cm a poté je pečte v troubě vyhřáté na 160 °C cca 20 minut, nebo tak dlouho, dokud nezačnou zlátnout.
Máslová esíčka - domácí sušenky s kakaovou a skořicovou příchutí Zdroj: Neplecha na plechu
Rádi pečete sladké? Vyzkoušejte tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Americké cookies s čokoládou
Nebo otestujte některý z dalších moučníků: