Neplecha na plechu

Máslová esíčka - domácí sušenky s kakaovou a skořicovou příchutí

Moje hodnocení
1x

Lahodné sušenky s máslovou chutí, které z obchodů zná snad každý. Jsou perfektní k odpolední kávě nebo čaji. Přemýšleli jste někdy, že byste upekli vlastní? Dnes máte příležitost!

30 porcí
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Mouku pečlivě promíchejte s jedlou sodou a bramborovým škrobem a poté ji prosejte do misky. Dále přisypte cukr a přidejte na kousky nakrájené změklé máslo.
  2. Vše ručně propracovávejte, dokud nezískáte celistvé hladké těsto. Těsto rozdělte na dvě stejné části. Každou část trochu zploštěte. Na jednu nasypte skořici a na druhou kakao.
  3. Poté každé těsto zvlášť propracujte tak, abyste do nich příchuť pěkně rovnoměrně zapracovali. Těsto musí být celistvé, tak dejte zapracovávání trochu času. Poté každé těsto zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 1 hodinu vychladit do lednice – fáze odležení je velmi důležitá, aby se s těstem dobře pracovalo a nedrolilo se.
  4. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Troubu dejte předehřívat na 160 °C. Nyní těsto můžete po několika částech vyválet do dlouhého hada a vytvarovat esíčka nebo použít strojek na vánoční cukroví, stejně jako jsme to udělali my.
  5. Do masového strojku jsme zvolili hvězdicový tvar a za pomoci něj vytlačili dlouhého hada, kterého jsme naporcovali na 10 cm dlouhé kousky a ty jsme poté vytvarovali do tvaru S.
  6. Esíčka poskládejte na plech s rozestupem 2 cm a poté je pečte v troubě vyhřáté na 160 °C cca 20 minut, nebo tak dlouho, dokud nezačnou zlátnout.

Rádi pečete sladké? Vyzkoušejte tento videorecept!

Kompletní recept najdete ZDE: Americké cookies s čokoládou

Nebo otestujte některý z dalších moučníků:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty