Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krevetové špízy s ananasem
Roztomilý příklad exotické jamajské kuchyně spojuje pikantní krevetky se šťavnatým aromatickým ananasem. Co může být větší lákadlo? S marinádou si dejte práci a připravte si jí víc, dlouho vydrží a hodí se i na různé druhy masa, například kuře je s ní skvělé.
do 1 hodiny
4 porce
Článek
Nejlepší recepty z krevet
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Suroviny (4 porce)
- čerstvé krevety, kuchyňsky upravené 500 g
- ananas, nakrájený na kostky 2 plátky
Marináda:
- červená chilli paprička 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- čerstvě nastrouhaný zázvor 1 lžíce
- jarní cibulky 2 ks
- čerstvý tymián, nakrájený 1 lžíce
- mleté nové koření 1 lžíce
- mletý muškátový oříšek 3/4 lžičky
- mletá skořice 3/4 lžičky
- Pepř 1 lžička
- přírodní krupicový cukr 1 lžíce
- Olej 1 lžíce
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- Sójová omáčka 2 lžíce
- tmavý rum 1 lžíce
- kůra a šťáva z 1/2 pomeranče
- kůra a šťáva z 1 limety
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Všechny přísady na marinádu rozmixujte. Zakapejte jí krevety (hodně marinády vám zbude, uchovejte ji na jindy).
- Krevety nechte alespoň 20 minut marinovat, pak je napíchejte střídavě s kostkami ananasu na špízy a grilujte na středně vysokém žáru asi 2 až 3 minuty z každé strany.
Krevetové špízy s ananasem , Foto: Marek Kučera