Marináda
- červené chilli papričky 1 ks
- česnek 2 stroužky
- zázvor (čerstvě nastrouhaný ) 1 lžíce
- tymián (čerstvý, nakrájený) 1 lžíce
- mleté nové koření 1 lžíce
- muškátový oříšek (mletý ) 3/4 lžičky
- mletá skořice 3/4 lžičky
- cukr krupice (přírodní ) 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- rum (tmavý) 1 lžíce
- pomerančová kůra z 1/2 pomeranče
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
- limetková šťáva z 1 limety
- limetková kůra z 1 limety
- pepř 1 lžička
Článek
Nejlepší recepty z krevet
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Postup přípravy
- Všechny přísady na marinádu rozmixujte. Zakapejte jí krevety (hodně marinády vám zbude, uchovejte ji na jindy).
- Krevety nechte alespoň 20 minut marinovat, pak je napíchejte střídavě s kostkami ananasu na špízy a grilujte na středně vysokém žáru asi 2 až 3 minuty z každé strany.