Suroviny
- krevety (divoké, Mylord Premium) 500 g
- med 1/2 lžičky
- olivový olej 60 ml
- česnek 2 stroužky
- mletá uzená paprika 1 lžička
- limetková kůra 1 lžička
- chilli koření (dle chuti)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Avokádový dip
- avokádo (větší) 1 ks
- limetková šťáva 2 lžičky
- olivový olej 3 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)

Postup přípravy
- Veškeré suroviny na marinádu dejte do misky a smíchejte dohromady. Krevety naložte do marinády, promíchejte a nechte asi půl hodiny marinovat.
- Poté krevety přesuňte na gril a z obou stran je opečte.
- Na závěr připravte dip. Nejprve vložte avokádo, olivový olej a česnek do mixéru. Suroviny rozmixujte a hotový dip poté dochuťte pepřem, solí a šťávou z limetky.
PRIMA TIP: Divoké krevety Mylord Premium pocházejí z volného moře u pobřeží Argentiny, kde mají ideální podmínky pro růst. Díky pevnému krunýři je lze snadno připravit na horkém povrchu, aniž by se maso připálilo nebo ztratilo svou šťavnatost. Krevety se označují jako „červené“, a to díky své intenzivní barvě, kterou získávají konzumací mořských řas bohatých na astaxanthin.
Vyzkoušejte také krevety s česnekovým olejem a chilli podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Krevety s česnekovým olejem a chilli podle Zdeňka Pohlreicha