Suroviny
Omáčka:
- máslo 1 lžička
- cibule (nasekaná najemno) 1 malý ks
- česnek 2 stroužky
- sušená rajčata (nasekaná) 1 hrst
- rajský protlak 2 lžičky
- voda (z těstovin) 150 ml
- smetana ke šlehání 200 ml
- parmezán (strouhaný) 2 lžíce
- bazalka (čerstvá) 1 hrst
Postup přípravy:
- Těstoviny dejte vařit do osolené vody doměkka.
- Nejprve na oleji ze sušených rajčat orestujte ve velké pánvi očištěné loupané krevety. Lehce je osolte a okořeňte pepřem, paprikou a oreganem. Když jsou hotové, z pánve je vyndejte stranou. Do pánve dejte máslo a na něm orestujte nasekanou cibuli a plátky česneku.
- Po chvíli přidejte nakrájená sušená rajčata spolu s rajským protlakem. Vše zalijte vodou z těstovin a provařte cca 2 minuty.
- Nakonec do pánve nalijte smetanu ke šlehání a přisypte strouhaný parmezán. Vařte asi 3 minuty a nakonec do omáčky zamíchejte čerstvou bazalku, uvařené těstoviny a krevety.
Další těstovinový hit, který si můžete uvařit podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Těstoviny s pečenou fetou a rajčaty
A tímto nekončí, těstovinových receptů máme celou řadu: