Suroviny
- karotka 100 g
- česnek 6 stroužků
- cuketa 100 g
- červená chilli paprička 1 ks
- špagety (sépiové) 400 g
- sůl
- olivový olej 10 lžic
- krevety (oloupané) 400 g
- pepř (čerstvě namletý)
- hladkolistá petržel 8 snítek

Postup přípravy
- Oloupejte mrkev a česnek, cuketu omyjte. Nakrájejte mrkev a cuketu na kostičky, česnek a chilli na plátky.
- Uvařte těstoviny podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Po uvaření je sceďte.
- Na rozpáleném oleji nejdříve orestujte zeleninu. Po 2 minutách přimíchejte česnek a chilli. Přidejte krevety, osolte, opepřete a restujte společně ještě 3 minuty.
- Nakonec vmíchejte špagety, posypte nasekanou petrželkou a podávejte.
PRIMA TIP: Na těstoviny s rybou nebo mořskými plody se v Itálii nikdy nedává strouhaný sýr. V tomto receptu je to vysloveně nežádoucí, na černých těstovinách by to nevypadalo moc lákavě.
Vyzkoušejte domácí těstoviny s krevetami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Krevety s česnekem a domácí pastou podle Zdeňka Pohlreicha
