Suroviny
- krevety 2 balení
- pasta tikka masala (např. Marks & Spencer) 1 balení
- krájená rajčata 1 balení
- vývar 200 ml
- cibule 1 střední kus
- kokosové mléko (např. Marks & Spencer) 3 lžíce
- kešu 1 hrst
- limetka 1
- koriandr dle chuti
Příloha:
- rýže basmati
- chléb naan
Postup přípravy:
- Na kapce oleje orestujte střední najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte tikka pastu a nechte pár minut rozvonět.
- Poté přidejte plechovku krájených rajčat a 200 ml vývaru. Stáhněte plotýnku a nechte probublat. Rozmixujte směs dohladka a přidejte 3 lžíce kokosové smetany.
- Na vedlejší pánvi rozpusťte kousek másla s kapkou česnekového oleje a na středním stupni orestujte krevety. Nejprve z jedné strany po dobu 2,5 minuty a poté přihoďte hrstku kešu ořechů a 3 plátky limetky.
- Opepřete, osolte a orestujte krevety z druhé strany další 2,5 minuty. Tikka omáčku servírujte s basmati rýží a naan chlebem, přidejte krevety, kešu ořechy, koriandr a čerstvou limetku na zakápnutí.
Prima FRESH TIP: V Marks & Spencer až do 26. března získáte při koupi dvou a více kusů indických a orientálních potravin či koření 20% slevu.
A kdo si chce udělat klasiku od základu, může si pustit náš videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí tikka masala s naan plackami
Nebo zkuste další indické pokrmy: