redakce Prima FRESH

Tikka masala s krevetami: Exotická chuť, které neodoláte

Moje hodnocení
3x

Chcete do své kuchyně dostat chutě a vůně exotické Indie, ale potřebujete šetřit čas? Použijte tikka pastu a připravte si pokrm tikka masala s krevetami, který zaručeně potěší každého milovníka aromatických jídel. Stačí pár kvalitních surovin a během chvilky si doma vykouzlíte pokrm, který chutná jako z indické restaurace.

4 porce
30 minut
indická

Suroviny

Příloha:

Postup přípravy:

  1. Na kapce oleje orestujte střední najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte tikka pastu a nechte pár minut rozvonět.
  2. Poté přidejte plechovku krájených rajčat a 200 ml vývaru. Stáhněte plotýnku a nechte probublat. Rozmixujte směs dohladka a přidejte 3 lžíce kokosové smetany.
  3. Na vedlejší pánvi rozpusťte kousek másla s kapkou česnekového oleje a na středním stupni orestujte krevety. Nejprve z jedné strany po dobu 2,5 minuty a poté přihoďte hrstku kešu ořechů a 3 plátky limetky.
  4. Opepřete, osolte a orestujte krevety z druhé strany další 2,5 minuty. Tikka omáčku servírujte s basmati rýží a naan chlebem, přidejte krevety, kešu ořechy, koriandr a čerstvou limetku na zakápnutí.

Prima FRESH TIP: V Marks & Spencer až do 26. března získáte při koupi dvou a více kusů indických a orientálních potravin či koření 20% slevu.

A kdo si chce udělat klasiku od základu, může si pustit náš videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí tikka masala s naan plackami

Nebo zkuste další indické pokrmy:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty