Suroviny:
- bažantí slepice 1 ks
- mrkev 3 ks
- celer 1/4 bulvy
- nové koření 5 kuliček
- pepř 10 kuliček
- bobkový list 2 ks
- sůl
- máslo 100 g
- žampiony 100 g
- hladká mouka 3 lžíce
- rohlík 2 ks
- petrželka (plocholistá) 1 snítka
Postup přípravy:
Omytou bažantí slepici vložte do hrnce spolu s kořenovou zeleninou a kořením. Zalijte 1,5 litrem studené vody, osolte a přiveďte k varu. Po chvíli stáhněte plamen na minimum a nechte pomalu táhnout hodinu a půl.
Vývar sceďte do čisté nádoby a jakmile slepice trochu vychladne, oberte z ní maso.
Ve větším hrnci rozpusťte polovinu másla, osmahněte na něm na plátky pokrájené žampiony a zaprašte moukou. Vzniklou jíšku zalijte vývarem a vložte obrané maso ze slepice.
Na pánvi rozpusťte zbylé máslo a na něm opečte z obou stran kolečka rohlíků dokřupava. Polévku podávejte s nasekanou petrželkou a opečenými rohlíky.
Další tip na famózní polévku? Tato uzená podle našeho videoreceptu vás dostane!
Kompletní recept najdete ZDE: Uzená polévka s kroupami
Nebo mrkněte na další recepty z drůbeže:
A co se hodí k polévce? Domácí chléb, který vám provoní domov
Chléb je součástí každé světové kuchyně a v různých částech světa má nekonečně mnoho podob. I když je dnes nabídka v obchodech nesmírně široká, kouzlo pečení domácího chleba stále funguje. Když se domem line vůně čerstvého pečiva, když zakrojíte do křupavé kůrky pecnu chleba, když si namažete krásně měkký krajíc máslem... Dobrý chléb dokáže probudit emoce.
Na českém stole nemůže chybět typicky český chléb Šumava. Pokud s pečením chleba teprve začínáte, vsaďte na nejjednodušší recept na chléb bez hnětení, který se vždy povede. Můžete otestovat i jeho zdravější variantu – celozrnný chléb bez hnětení, který se peče v chlebíčkové formě. Za nejzdravější verzi chleba se považuje semínkový chléb, který je plný vlákniny a je také bez lepku. Máme pro vás i geniální recept na nejnadýchanější toustový chleba, který budete péct zas a znova.