Zadělávaná drůbeží srdíčka

Moje hodnocení
2x

Dnes patří srdíčka, zejména drůbeží, ke standardní nabídce v obchodech s drůbežím masem i farmářských stánků na trzích. Přesto se dnes málokdy připravují. Srdce ale patří k velmi hezkým kouskům pevné a zároveň jemné svaloviny s příjemnou chutí, a mohou se stát vyslovenou lahůdkou.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • drůbeží srdíčka 500 g
  • rostlinný olej nebo sádlo 2 lžíce
  • anglická slanina, nakrájená nadrobno 150 g
  • cibule, nakrájená na tenké půlměsíčky 1 ks
  • sušená majoránka 1 lžíce
  • drcený kmín 1/2 lžičky
  • hladká mouka 1 lžíce
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Srdíčka očistěte, zbavte je případných blanek a žilek a rozpulte je, případně nakrájejte na menší kousky. Máte-li kuřecí srdíčka, v konvici dejte vařit vodu a srdíčka pak na cedníku prolijte. Máte-li větší krůtí srdce, nechte je asi 10 vařit v osolené vodě a pak slijte.
  2. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej nebo sádlo, přidejte drobně nakrájenou slaninu a nechte ji vyškvařit. Pak osmažte cibuli, až začne chytat barvu, vsypte okapaná srdíčka a dobře promíchejte, aby se také trochu osmažila. Osolte je, podlijte trochou horké vody, přidejte majoránku, případně kmín a na velmi mírném stupni pod pokličkou duste asi 30 minut, až změknou (u krůtích budete možná muset dusit trochu déle).
  3. Nakonec nechte šťávu vydusit, zaprašte ji moukou, podlijte trochou studené vody, dobře promíchejte a ještě chvíli povařte, až bude omáčka úplně hladká. Podle chuti ji osolte, opepřete, případně přidejte majoránku a/nebo kmín. K jídlu se běžně podává rýže, ale můžete zkusit i knedlík, noky či opečené brambory.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty