Kuličky
- mleté maso (drůbeží) 500 g
- strouhanka 1 hrst
- Bazalkové pesto 3 lžíce
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Polévka
- šalotka (nadrobno nakrájená) 1 ks
- drůbeží vývar 2 litry
- těstoviny (drobné) 250 g
- bazalka (čerstvá)
- parmazán (naloupaný škrabkou)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- Bazalkové pesto 2 lžíce
Postup přípravy
- V míse promíchejte mleté maso se strouhankou, parmazánem, pestem a špetkou soli a pepře. Dobře propracujte a tvarujte menší nebo větší kuličky.
- Ve velkém hrnci rozehřejte při středním stupni 1 lžíci olivového oleje a kuličky na něm opečte ze všech stran, celkem asi 8 až 10 minut. Pak je vyndejte a nechte stranou.
- Do hrnce vlijte zbylý olej a osmažte na něm šalotku, až zesklovatí, asi 5 minut. Vraťte do hrnce kuličky a zalijte vývarem.
- Uveďte do mírného varu a vmíchejte těstoviny. Bez přikrytí a za častého promíchávání vařte na mírném stupni asi 10 minut, až budou těstoviny tak akorát na skus. Polévku podle chuti dochuťte solí a pepřem a vmíchejte do ní 1 až 2 lžíce pesta.
- Při podávání rozlijte do misek, podle chuti přidejte další pesto a ozdobte lístky bazalky a naloupaným parmazánem.
Vyzkoušejte také tradiční játrové knedlíčky do polévky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky