Suroviny
- mleté maso (drůbeží) 500 g
- cuketa (nastrouhaná) 60 g
- jarní cibulka (nakrájená nadrobno) 2 ks
- šalotka (nakrájená nadrobno) 2 ks
- zázvor (nastrouhaný) 3 lžičky
- česnek (rozetřený) 12 stroužků
- kajenský pepř 1 špetka
- sójová omáčka 2 lžičky
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- červená paprika (nakrájená na kostky) 1 ks
- máslo 2 lžíce
- červená curry pasta (thajská) 1 lžíce
- sójová omáčka (nebo tamari) 3 lžíce
- koriandr (nasekané lístky) 1 hrst
- limetka (k zastříknutí)
- thajská bazalka (nebo jarní cibulka k podávání)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- V míse promíchejte maso, nastrouhanou cuketu, cibulku, 1 šalotku, 2 lžičky zázvoru, 1 stroužek česneku, kajenský pepř, špetku černého pepře a 2 lžičky sójové omáčky. Ruce si potřete trochou oleje a ze směsi tvarujte kuličky.
- Ve velké pánvi rozehřejte při střední teplotě olej a kuličky na něm ze všech stran osmažte. Dejte je stranou.
- Do stejné pánve vlijte zbylou lžíci oleje, přidejte druhou šalotku, 1 stroužek česneku, 1 lžíci zázvoru, papriku, máslo a kari pastu. Promíchávejte, až se směs rozvoní, asi 2 minuty.
- Pak vmíchejte kokosové mléko a 3 lžíce sójové omáčky nebo tamari a do omáčky vsypte osmažené kuličky. Při střední teplotě vařte asi 5 minut, a nakonec vmíchejte koriandr.
- Kuličky podávejte nejlépe s rýží, zastříknuté limetovou šťávou a posypané lístky bazalky a/nebo nakrájenou jarní cibulkou.
Vyzkoušejte také thajské nudle pad thai podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pad thai s kuřetem nebo tofu – thajské nudle, které nejde nemilovat