zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Drůbeží játra s mrkví, jablkem a řapíkatým celerem na tymiánu
Autor: Yummy Paleo - Na celý život Drůbeží játra s mrkví, jablkem a řapíkatým celerem na tymiánu

Drůbeží játra s mrkví, jablkem a řapíkatým celerem na tymiánu

Hodnoceno: 6x
Spojení jater se zeleninou se postupně prosazuje a to nás velmi těší. Zelenina harmonicky zakulacuje jejich výraznou chuť a mírní jejich tučnost. Mrkev, jablko a řapíkatý celer k sobě ladí i samotné, s masem však tvoří mimořádnou podívanou a pochutnanou.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Játra omyjte, osušte a očistěte. Pokrájejte je na menší kousky. Cibuli, mrkev i jablko oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno, mrkev na půlkolečka, jablko na kostičky a celer na tenké plátky. 
  2. Ve velké pánvi na středním stupni rozehřejte ghí. Do pánve přisypte cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte mrkev a řapíkatý celer, restujte 3 minuty a přisypte játra. Promíchejte a opékejte ještě 5 minut. Vmíchejte jablko a tymián a pokračujte v restování dalších 5 minut. Vypněte plotýnku, pánev přiklopte pokličkou a nechte směs odpočívat 4 minuty. 
  3. Jarní cibulku a koriandr nasekejte nadrobno. Játra osolte, opepřete, rozdělte na talíře, posypte jarní cibulkou a koriandrem a podávejte. 

PRIMA TIP: Pokud vše nesníte, rozmixujte játra s 2 lžícemi domácího jablečného nebo hruškového pyré na paštiku a po vychladnutí ji uložte do lednice. 

Drůbeží játra s mrkví, jablkem a řapíkatým celerem na tymiánu
Autor: Yummy Paleo - Na celý život Drůbeží játra s mrkví, jablkem a řapíkatým celerem na tymiánu

reklama

Na celý život
Michaela Luňáčková

Jak jíst zdravě a chutně a co je vlastně opravdu zdravé? Takové dotazy si kladla Michaela Luňáčková po narození dcery, a tak se pustila do hledání informací a zkoušení receptů. Před šesti lety spustila blog Yummy Mummy Foodie, který v roce 2019 přejmenovala na Yummy Paleo. Název, a hlavně obsah přesněji vystihuje její cestu k zdravému životnímu stylu. Své poznatky o výběru prospěšných potravin pro tělo i duši shrnuje v kuchařce Na celý život. Podtitul Kniha plná opravdového jídla a zdraví dává tušit, že se dozvíte spoustu zajímavých informací o zdraví, vlivu potravin na náš organismus a způsobech úpravy surovin. Sto receptů ukazuje lahodný způsob, jak zkusit celosvětový trend Whole30, 30denní stravování bez mouky, mléka, cukru, luštěnin, pseudoobilovin, průmyslově zpracovaných potravin a alkoholu. Program Whole30 nevznikl za účelem hubnutí, ale pro očistu těla, léčbu různých autoimunitních onemocnění, zmírnění stresu i nezdravých civilizačních návyků. Ideální váha je příjemným vedlejším efektem. Pečlivě vypěstované, lokální, sezonní potraviny (zelenina, ovoce, bio maso a zdravé tuky) a ořechy tvoří základ této lahodné kuchařky i moderního paleo stravování. 

www.yummypaleo.cz