Suroviny
- drůbeží játra 500 g
- cibule 1 ks
- mrkev 3 ks
- jablka 1 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- přepuštěné máslo 1 ks
- tymián (čerstvý ) 1 lžička
- koriandr (čerstvý,k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Játra omyjte, osušte a očistěte. Pokrájejte je na menší kousky. Cibuli, mrkev i jablko oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno, mrkev na půlkolečka, jablko na kostičky a celer na tenké plátky.
- Ve velké pánvi na středním stupni rozehřejte ghí. Do pánve přisypte cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte mrkev a řapíkatý celer, restujte 3 minuty a přisypte játra. Promíchejte a opékejte ještě 5 minut. Vmíchejte jablko a tymián a pokračujte v restování dalších 5 minut. Vypněte plotýnku, pánev přiklopte pokličkou a nechte směs odpočívat 4 minuty.
- Jarní cibulku a koriandr nasekejte nadrobno. Játra osolte, opepřete, rozdělte na talíře, posypte jarní cibulkou a koriandrem a podávejte.
PRIMA TIP: Pokud vše nesníte, rozmixujte játra s 2 lžícemi domácího jablečného nebo hruškového pyré na paštiku a po vychladnutí ji uložte do lednice.
Drůbeží játra s mrkví, jablkem a řapíkatým celerem na tymiánu Zdroj: Yummy Paleo - Na celý život