zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami
Autor: archiv Pražské řeznictví Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami

Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami

Hodnoceno: 9x
Výrazný uzený vývar je skvělý jako základ pro tuhle výtečnou a sytou polévku s kroupami, která se skvěle hodí jako vyprošťovák po dlouhé noci. Nebo si ji připravte na horách – po lyžovačce báječně zahřeje a dodá energii.
do 1,5 hodiny
6–8 porcí

reklama

Postup

  1. Žebra nakrájejte na menší kousky, dejte do hrnce, zalijte 2 litry vody a přiveďte do varu. Stáhněte plamen a maso vařte na zhruba hodinu. Mezitím uvařte podle návodu kroupy.
  2. Vývar přeceďte přes síto. Vychladlé maso oberte.
  3. Do čistého vývaru přidejte nakrájené brambory, mrkev a 2 celé stroužky česneku. Vařte do změknutí zeleniny.
  4. Přidejte prolisované zbylé stroužky česneku, kroupy a nakrájené maso. Promněte majoránku mezi prsty a přidejte ji do polévky. Dochuťte solí a pepřem a krátce povařte.
  5. Hotovou polévku ozdobte nasekanou petrželkou.

Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami  Foto: Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami; foto: archiv Pražské řeznictví

reklama

Související témata: uzené maso , kroupy , Hlavní jídla , Česká kuchyně