Suroviny
- uzená žebra 1 kg
- kroupy (ječné ) 200 g
- nové koření (celé ) 3 kuličky
- černý pepř (celý ) 6 kuliček
- bobkový list 2 ks
- mrkev (vetší ) 1 ks
- brambory 4 ks
- majoránka (sušená ) 1 lžička
- česnek 4 stroužky
- hladkolistá petržel (na ozdobu)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Uvařte uzenou polévku s kroupami jednoduše podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Žebra nakrájejte na menší kousky, dejte do hrnce, zalijte 2 litry vody a přiveďte do varu. Stáhněte plamen a maso vařte na zhruba hodinu. Mezitím uvařte podle návodu kroupy.
- Vývar přeceďte přes síto. Vychladlé maso oberte.
- Do čistého vývaru přidejte nakrájené brambory, mrkev a 2 celé stroužky česneku. Vařte do změknutí zeleniny.
- Přidejte prolisované zbylé stroužky česneku, uvařené kroupy a nakrájené maso. Promněte majoránku mezi prsty a přidejte ji do polévky. Dochuťte solí a pepřem a krátce povařte.
- Hotovou polévku ozdobte nasekanou petrželkou.
Vyzkoušejte také poctivou česnečku s bramborem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE